Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

studia

Polecane posty

Gość gość

Witam Was, i prosze o porade. Po wakacjach ide do 3 klasy liceum. I tu problem. Zupełnie nie wiem jakie studia po liceum wybrać. Myslałam na stosunkami międzynarodowymi, hotelarstwem, psychologią, i pedagogiką, ale po tym podobno pracy nie ma, dlatego myślałam tez nad ekonomią ale boje się że nie poradziłabym sobie z matematyką. Czy moglibyście mi doradzić, albo coś opowiedzieć o którymś z tych kierunków studiów? PS. Przedmioty jakie bede zdawała na maturze to matma, polski, angielski (podstawowe) geografia, historia (rozszerzone). Z góry dziękuje za pomoc

Gość gość0726
teraz prace dostaje się albo po znajomości , albo jak masz szczęście i masz się czym pochwalić w CV. ;) kierunek nie ma tu znaczenia. Znam ludzi po politechnice, bardzo dobrych inż. z wieloma kursami itp. -pracy nie mają, a znam takich co ledwo pozdawali ,studiowali byle coś studiować i mają dobra prace.. nie ma reguły.;)

Gość gość
jak nie masz pasji to na studia nie idź, raczej zrób jakieś kursy z konkretnym zawodem... No chyba, że jesteś dobra z chemii i biologi to medycyna zawsze się opłaca.

Gość gość
Mogę pomóc z matmą.

Gość gość
niestety z biologi ani chemii nie jestem dobra :( A co sądzicie o tej ekonomii?

Gość gość
jesteś dobra z maty,ale na prawdę dobra? to idź.

Gość gość
taaa, po ekonomii jest super praca prawda jest taka, że jak masz plan i będziesz działać po kazdym kierunku zdobędziesz pracę. ale trzeba procz nauki, chodzić na praktyki, kursy, trzeba być elastycznym, szukać trochę interdyscyplinarnie, a nie że przebimbasz studia, ba, nawet przejedziesz na piatkach a potem placz, że bez doświadczenia nigdzie Cię nie chcą