Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Transport małej kotki :)

Polecane posty

Gość gość

Kotka ma 3 mce, za miesiąc będę ja musiala przewieźć z Polski do Niemiec, w autobusie spędzimy jakoś 13godzin. Poproszę o rady, nie będę tak małemu kotu dawać jakiś leków na uspokojenie, będzie przewożona w transporterku (wymog przewoźnika), ale raczej całą drogę spędzi na moich kolanach, ktoś ma jakieś doświadczenia?:) Dzieki za pomoc z góry!

długo... przyszykuj mała kuwetę, picie w butelce, miseczkę, suche żarcie, do którego kot jest przyzwyczajony ręczniki papierowe, reklamówki, smycz, jeśli chcesz ją wyjmować z transportera (a powinnaś) cała wyprawka jak dla dziecka, ale lepiej sie zabezpieczyć, niz potem mieć kłopot strasznie długa ta podróż....

Gość gość
a co z kuwetką? Może na czas przerw przydałaby się smycz, żeby mogła się załatwić? ale to tylko takie moje ble ble - nie mam doświadczenia :)

Gość gość
no wlasnie myslalam, ze kupie jej smycz i co 4 godziny mamy przystanki/przerwy, ja na papieroska, a kotek zalatwic potrzeby :) picie,jedzenie,reczniki,i wszystko inne będę miała:) dziekuje i proszę o jeszcze :)))))

Gość gość
a papiery? chyba nie można sobie ot tak zwierząt wywozić

Gość gość
paszport, szczepienia, chip, wszystko będzie :)

Gość gość
weź woreczek na kupkę, bo po stronie niemieckiej musisz ja spakować i wyrzucić do kosza - u nas jeszcze dżungla w tej kwestii, ale też możesz :)

Gość gość
dzięki :D wiem wiem, siedze w Niemczech :)

Gość gość
puknij się w pustą głowe, może Ci pomoze idioto

kot będzie zestresowany, pewnie nie jest nauczony chodzenia na smyczy, będzie hałas i ludzie, nie sądzę, żeby załatwił się akurat w trakcie postoju autobusu, radziłabym jednak tę kuwetkę ze żwirem, do jakiego jest przyzwyczajony w domu

Gość gość
Hej Michałłł swietne to urządzenie:D:D wymiękam normalnie. Ale wygoda dla kotka i jaki luksus dla przewożącego:D

Gość kociamamapa
Może warto zainwestować w większy i lepszy transporter, żeby kot czuł się swobodnie, no i najlepiej wrzucić do środka jakieś smakołyki, może to choć trochę kota uspokoi, polecam przeczytać http://gazetaszkolenia.pl/podroz-z-pupilem/

Gość gość
Ten kot jechał do Niemiec w 2014 r, ale może komuś się przydadzą dobre rady ☺