Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 12 lat i mam rozstępy.

Polecane posty

Gość gość

Niektóre rozstępy mam od 10 roku życia. Ale ja nie rozumiem czemu mi się pojawiają. Mam tylko zaokrąglony brzuszek, to tyle! A mam rozstępy na plecach (czerwone), brzuchu ( bliżej im do bioder (czerwone)), ramionach(czerwone), udach (białe), poniżej stanika(na plecach, czerwone)) piersiach (czerwone)! Może to dlatego, że szybko się rozwijam, mam 170 cm wzrostu. NAJBARDZIEJ MI ZALEZY ZEBY USUNAC NA PLECACH BRZUCHU RAMIANACH I PONIZEJ STANIKA (NA TYLE) . i teraz pytanie, jak z czerwonych, różowych i fioletowych zrobić BIAŁE!

Gość gość
Szybko rosniesz i stad efekty.Biale razstepy to te starsze a inne to swieze.Powinnas udac sie z mama do lekarza po madre smarowidla.

Gość gość
Ja mam całe ciało tak pocięte przez szybki wzrost - już w wieku 12-13 lat byłam praktycznie takiego wzrostu jak dziś (173cm) no może tam z 2-4 cm mniej. Wenętrzna część uda , biodra, pośladki pod kolanami , pod pachami - n plecach nie mam. Teraz mam 24 i po kuracji - dopiero koło 17 lat ! mam już całkowicie nie wyczuwalne pod palcem rozstępy - ciepnkie gładkie prążki - lepiej wyglądają jak się je LEKKO opali. Miałam kompleksy kiedyś na tym punkcie ale już mi przeszło , ktoś je pokochał razem ze mną i już mnie to nie meczy ludzie mają więsze prblemy :)

Gość gość
Droga autorko! U mnie było dokładnie tak samo, też b.szybko wybiło mnie do góry, jestem wysoką kobietą i już w wieku dojrzewania miałam rozstepy. Teraz jestem dorosła, a rozstępy zostały. Piszesz, że masz je czerwone. Słyszałam, ze to jest jeszcze taka faza hmm "zapalna",ze jeszcze cos da się z tym zrobić. Smaruj czymkolwiek, oliwką z vit.A+E, balsamami na rozstępy. Nie ważna jest nawet firma i cena. Smaruj, a powinno Ci się udać to zlikwidować, ewentualnie spłycić. Tylko coś z tym rób;)Powodzenia! ;)

Gość gość
To ja, autorka pytania. Hmm... One mają taki kolor jak... fiolet pomieszany z czerwienią, a ciało mam blade i to wygląda okropnie. Dzięki za opinie. Na udach z fioletowych zrobiły mi się białe w ciągu roku, ale na biodrach cały czas mają taki kolor. Teraz patrzyłam na siebie w lustrze i widziałam, że pojawiły mi się nad pupą ( co mówiłam o plecach ), musiały się pojawić ok. 3 tyg lub 2 tyg. temu, bo wcześniej ich nie miałam, a jak mam białe rozstępy to ich prawie nie widać, bo mam tak jasną skórę. Hmm... Dobry pomysły by iść z tym do lekarza. Dziś porozmawiam z mamą, że pojawiły mi się na plecach ;( . Mam taki balsam, on niby polepsza jędrość ciała o 90 % i jest przeciw rozstępom, będę go smarować w miejscach narażonych na rozstępy, a mam pytanie czy smarować go na rozstępy? Bo to chyba nic nie da, ale i tak mam pytanie.

Gość gość
Smaruj smaruj - puki sa intensywnie kolorowe więsza szansa że znikną - rozstępy to rozerwane mikrowłókna głęboko w skórze właściwej - kremy tam słabo dochodzą ale warto próbować!