Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inis

Wizyta po tabletki

Polecane posty

Gość inis

Witam. Chciałabym zacząć brać tabletki antykoncepcyjne, mam do Was jednak kilka pytań. Czy udając się na wizytę do ginekologa po tabletki, lekarz zleci mi zrobienie badań, czy po wywiadzie ze mną przepisze mi receptę? Mieszkam za granicą i tam tabletki są dostępne za darmo, jednak wiem, że lekarze przepisują je bez jakiś dodatkowych badań(tak słyszałam, nie wiem czy to prawda). Jaka jest mniej więcej cena wizyty i tabletek, bo chciałabym, żeby lekarz przepisał mi od razu kilka opakowań, jezeli tak mozna?

Moja wizyta u ginekologa wygladala w ten sposób. Bylam pierwszy raz w życiu i nie poszlam prywatnie tylko na Narodowy Fundusz Zdrowia. Tego samego dnia się zarejestrowalam i poszlam. Powiedzialam po co przyszlam , lekarz mnie zbadal , tzn musialam się polozyc i może to glupio zabrzmi wlozyl mi tam swoje palce . Potem dal książeczkę w której bylo wszystko o przyjmowaniu tabletek antykoncepcyjnych, zapytal się w jakiej cenie chce żeby byly moje tabletki i wypisal receptę na 6 miesięcy. Tak wygladala moja wizyta-bardzo się balam ,ale to nic strasznego:) każda wizyta może również wyglądać inaczej :)