Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gusiaczek1

Chrapacz w łóżku. Jak żyć? Jak spać, panie premierze?

Polecane posty

Gość Gusiaczek1

Mój facet tak chrapie, że nie da się wytrzymać, nie da się spać, liczyć owiec, czytać, sprawdzać pudla na smartfonie ;) Na serio już nie wyrabiam. Wszelkie spanie z piłką i inne cuda wypróbowane. Any ideas? Byliśmy u kilku laryngologów, coś przebąkiwali o przegrodzie, podniebieniu itd, ale żadnych konkretów. Czy jest tu ktoś, kto sobie SKUTECZNIE poradził z problemem?

Gość gość
Rozwod:-)

Gość gość
Próbowałaś podtykać mu swoją śmierdzącą skarpetkę pod nos? :classic_cool: Jeśli nie to polecam. :classic_cool:

Gość gość
Ma nadwage?

Gość Gusiaczek1
Próbowałam udusić poduszką, też nie pomogło ;) A tak na serio to nadwagi nie ma, w młodości miał problemy z migdałkami więc mu wycięli, więc trzeci migdal odpada. Zastanawiam się, czy ci wszyscy laryngolodzy, że tak powiem "ogólni" będą w stanie pomóc, i czy w związku z tym nie udać się do jakiegoś wyspecjalizowanego w leczeniu chrapania.... pytanie tylko o ile jest droższy

Gość gość
Są takie woskowo-flizelinowe zatyczki przeciw hałasowi. Mają różpwy kolor i srebrne opakowanie. Niedrogie. Fantastycznie układają się w szczelinach ucha. Ja juz myślałam, że się wykończę, budzenie w środku nocy to najgorsze tortury. Teraz śpię, nawet piorunów w czasie tęgiej burzy nie słyszę. Polecam

Gość Gusiaczek1
Ale to nie o to chodzi, zebym ja mogla spac, tylko zeby on przestal chrapac, o nikt mi nie powie, ze to jest zdrowe :) Czytam sobie teraz o różnych zabiegach i rzeczywiście trochę tego jest ...

Gość gość
jeśli facet ma trochę więcej lat niż ...dzieści to niestety widoki aby przestał chrapać słabe. Jeśli jest młodszy to mozna rozważyć operację.Albo pozostają zatyczki do uszu dla ciebie.Te o których ktoś pisał powyżej sprawdzają się rewelacyjnie. Pozostaje jeszcze osobny pokój do spania :)

Gość gość
Są takie woskowo-flizelinowe zatyczki przeciw hałasowi. Mają różpwy kolor i srebrne opakowanie. xx Jak się nazywają i gdzie można je kupić? Napiszcie, proszę.

Gość gość
jestem kobieta I to ja chrapie, a moj facet budzi sie. ma zatyczki, ale nie zawsze dzialaja. Czasem przechodzi do salonu. Chrapanie trudno wyleczyc. Robilam laserowo utwardzanie odniebienia, bylam w klinice leczenia snu i - nic nie pomaga. Nie jestem otyla, chrapie we wszelkich mozliwych pozycjach. Chcialabym napisac cos optymistycznego, ale sama stracilam nadzieje. W przyszlosci mamy zmienic mieszkanie i - tam zrobimy dwie sypialnie. To jedyne wyjscie, jakie widze,

Gość gość
te fajne zatyczki ja kupuję w aptece :)

Gość gość
musi albo schudnąć albo iść do lekarza.

Gość gość
chce odpowiedziec, a spamuje, głupie to kafe

Gość gość
Przeliteruje symbol. Wpisz słowo Stopper, potem mwd (dużymi literami) potem myślnik, po myślniku jedenście (cyfrą). To jest symbol tych stoperów. Za Chiny nie chce przyjąć postu, ciągle spam i spam, może teraz się uda w ten sposób. Może google ma zakaz reklamowania niektórych firm, nie wiem już co o tym myśleć. A produkt czyli stopery te własnie są rewelacyjne

Gość gość
Kupić je można od jakiegoś czasu chyba w każdej aptece, bo swego czasu były kłopoty z nabyciem tych właśnie. Inne są, ale wszystkie przepuszczały odgłosy z zewnątrz, natomiast te różówe są najlepsze

Gość gość
Bardzo dziękuję :)

Gość Gusiaczek1
"jestem kobieta I to ja chrapie, a moj facet budzi sie. ma zatyczki, ale nie zawsze dzialaja. Czasem przechodzi do salonu. Chrapanie trudno wyleczyc. Robilam laserowo utwardzanie odniebienia, bylam w klinice leczenia snu i - nic nie pomaga." A gdzie robiłaś? Mnie interesuje Warszawa. Wygooglałam kilka, w tym jedno miejsce polecane przez znajomą - Centrum Medyczne MML - ofertę wydają się mieć dużą... http://www.mml.com.pl/pl/laryngologia-4 Znajoma robiła tam korektę przegrody nosowej i poleca, więc chyba pójdzie na pierwszy ogień.

Gość gośćf
podobno są ok, można zaryzykowac :)

Gość Gusiaczek1
Zapisany na pierwszą wizytę, już się nie mogę doczekać, aż coś z tym zrobią <3

Witam Gusiaczek1 2014.08.25 , aby stwierdzić, co jest przyczyną chrapania, należy przeprowadzić odpowiednie badania. Dopiero mając taką wiedzę można podjąć odpowiednie kroki związane z leczeniem. Jeżeli problem Twojego partnera leży w budowie anatomicznej górnych dróg oddechowych, pomoże tutaj jedynie lekarz specjalizujący się w leczeniu tej przypadłości. Spraye, poduszki, czy inne gadżety nie pomogą, wydasz jedynie niepotrzebnie pieniądze. Warto pamiętać, że leczenie chrapania to proces. Tak podchodzą do tego np. specjaliści z Dolnośląskiego Centrum Laryngologicznego we Wrocławiu. Do tematu trzeba podejść kompleksowo, bo chrapania najczęściej nie da się wyleczyć środkami doraźnymi czy jednym „szybkim cięciem”. :) Pozdrawiam, Łukasz Narożny

No mój ma ciągle problem z chrapaniem i to dosyć głosnym dlatego rozważam opcję udania się z partnerem na zabieg laserowego leczenia chrapania w łodzi - http://www.beauty.com.pl/pl/leczenie-chrapania . Ponoć działa, ale zapewne jak w przypadku każdego zabiegu medycyny estetycznej należy wziąc poprawkę, że dopiero zacznie działać po kilku zabiegać.

Gość gość
Bednarczyk-Witoszek w książce 'Dieta dobrych produktów' twierdzi, że to z nadmiaru szkodliwych potraw - gluten, cukier, te sprawy. Twierdzi, że jej dieta eliminuje chrapanie.