Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża niecały rok po cesarce

Polecane posty

Gość gość

kurcze zaciążyłam :( urodziłam dziecko poprzez cc niecale 11 miesiecy temu i znowu test pokazał 2 kreski :( myslicie że blizna wytrzyma? w sumie w szpitalu dostałam zalecenie czekania rok ale blizne kontrolowałam miesiac po cesarce, od tamtego czasu nie byłam u gina.. denerwuje się ..

Gość grahamka30
tu chyba nikt ci nie powie czy twoja blizna wytrzyma:) raczej powidza swoje przypadki a to chyba nie o to ci chodzi prawda?.kazdy jest inny i kazdy inaczej przechodzi, nie lepiej, szybciej i bezpieczniej isc do lekarza i z nim pogadac?.jak zbada i ogladnie rane i ciebie, co my na forum mozemy ci poradzic??

Gość gość
chciałam tylko pogadać i się wyżalić :(

Gość gość
nie wytrzyma, mówie Ci

Gość gość
spokojnie wytrzyma, wiele kobiet po cesarce zachodzi po roku lub nawet do roku i wszystko jest ok

Gość gość
nie zawsze wytrzymuje ;(

Gość gość
nie no teraz to zamiast poprawić mi nastrój dobijacie mnie po co ja tu weszłam :( :(

Gość gość
Znajoma zaszła 4 miesiące po i musiała usunąć.

Gość gość
no ale 4 miechy to nie 11 co wy pieprzycie

Gość gość
trzeba było się pilnować!!!

Gość gość
A i mojej kuzynce rozeszla się blizna w drugiej ciąży w ósmym miesiącu. Pierwsza cesarkę miała 6 lat wcześniej. Ale jej dzieci to po ponad 5 kg wazyly.

Gość gość
dokładnie tak!!! rozmnażacie się jak króliki!!!

Gość gość
To indywidualna sprawa Teoretycznie rok to za malo Domniemany czas regeneracji tkanek macicy to dwa lata To optimum Ale kobiety zachodza wczesniej i rodza Jest to czesto ciaza podwyzszonego ryzyka ale daja rade Pogadaj z lekarzem Znam dwa przypadki Jeden 10 miesiecy po cc Dziecko zdrowe donoszone bez komplokacji Drugi przypadek 12 miesiecy po cc dziecko zdrowe ale problemy byly Pekla macica pod sam koniec i robili szybko operacje Do tego ostatnie 2 miesiace przelezane Nie ma reguly

Gość gość
Znajoma zaszła w ciążę 3 miesiące po porodzie i spokojnie donosiła. Tak więc nie wszystkie muszą od razu usuwać. Nie straszcie dziewczyny. Pogadaj z lekarzem, na pewno wszystko będzie dobrze. I się nie stresuj, bo tym szkodzisz dzieciątku. Trzymam kciuki, będzie dobrze :)

Gość gość
No to troche za szybko na kolejna ciaze Jednak organizm musi sie zregenerowac Ale skoro juz jestes w ciazy to jestes Idz do lekarza i z nim rozmawiaj Zobaczy w jakim teraz jest stanie macica i blizna i Ci powie co i jak Powodzenia!

Gość gość
Też miałam cc , na wizycie po połogu lekarz powiedział żeby odczekać rok, ale gdyby się przydarzyło wcześniej też nie było by tragedii 11 miesięcy to prawie rok, będzie dobrze Życzę powodzenia i trzymam kciuki