Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co ja mam robić? Słomiana singielka.

Polecane posty

Gość gość

Jestem słomianą singielką, bo nie lubię określenia słomiana wdowa. Jestem z moim mężem już 12 lat, a 5 lat po ślubie. Dobrze się dogadujemy, kochamy się, jednak największym problemem w naszym małżeństwie jest jego praca. Mąż pracuje jako inżynier, specjalista, których jest niewielu. Co za tym idzie, pracy ma dużo. Niestety wiecznie siedzi w delegacjach. Wyjeżdża na weekendy, na cały tydzień… Nawet jak wieczorem do niego dzwonię, to nie pogadamy za dużo, bo on jest już śpiący i zmęczony, bo wcześnie wstał. A ja po prostu, po ludzku tęsknię. Jakiś czas temu namawiałam go, żeby zwolnił się z pracy, zaczął nawet szukać coś nowego, miał jechać na rozmowę i jego szef się o tym dowiedział… no i rozmowa, przekonywanie, podwyżka... i mąż został. Fakt, że zarabia dużo, ale mówi, że chce odłożyć na dom, żeby wreszcie mieć coś własnego, bo mieszkamy z teściami. Jakiś czas temu straciłam dwie ciąże. Zajście w te ciąże też mnie sporo kosztowało, bo musiałam tak cyrklować, żeby zmuszać męża do powrotu do domu przed moją owulacją, przyjeżdżał na jeden wieczór, kochaliśmy się i wracał w delegację. Niestety, ciąże się nie utrzymały, jak ja byłam w szpitalu, to on oczywiście w pracy. Teraz moje dni wyglądają tak, że wstaję o 6, jadę do pracy, kończę o 16, jadę do domu, zamienię dwa słowa z teściami, robię sobie jedzenie na następny dzień, a potem to już internet, telewizor, książka… Ja bym nawet wytrzymała te jego wyjazdy, gdyby było wiadomo kiedy wraca. Pojechał w czwartek, miał wrócić w niedzielę, ale okazało się, że na poniedziałek jest potrzebny też, to został, ale jednak na wtorek jest niezbędny, miał wrócić na pewno we wtorek, a dziś się okazuje, ze może wróci jutro, ale to nic pewnego. A na następny weekend znów ma jechać. Co ja mam robić?

Gość gość
Czy ktoś zechce ze mną pogadać?

Gość gość
Może cie zdradza na tych delegacjach?

Gość gość
Bardzo mi pomogłaś/łeś.

Gość gość
Pytam tylko, nie chciałam ciebie urazić, po prostu, to przyszło mi na myśl...

Gość gość
Przestan marudzic ;) gdybys miala meza nieroba to dopiero bys miala problem

Gość megvkljkdl
ja jestem też w takiej sytuacji i po prostu znalazłam sobie absrobujące hobby i czas szybciej leci

Gość gość
Jakby rzucił pracę i mniej zarabiaj, po jakimś czasie zaczęłabys marudzić że mieszkacie z teściami. Albo jedno albo drugie. Nie można zjeść ciastka i mieć ciastko.

Gość gość
Znadz sobie kochanka.

Gość gość_zniesmaczony
Kobiecie nie dogodzisz. Skoro taki jest rozchwytywany i inżynier to pewnie dobrze zarabia, a Ty pracować nie musisz. Domyślam się, że gdybyś miała męża w domu, który mało zarabia, ale jest na miejscu tez byś weszła tutaj i narzekała jaki to on niezaradny życiowo. Jak to inni robią karierę, a ich żony stać na godne życie.