Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do 17 tyg ciazy przytylam 2,5 kg

Polecane posty

Gość gość

Czy to duzo? Ile wy przytylyscie w tym czasie, a ile w calej ciazy?

Gość gość
Do 20 3 kg, w 40 bylo 22 +

Gość malinowypocalunek
Do 17 tyg byli -5 do 40-tego -14 :( zygalam jak kot, nic przyjemnego

Gość gość
ja w 16 tyg miałam 1,2kg więcej a w 20 tyg 3,5 kg ostatecznie skończyłam z 15 na plusie a najwięcej zaczełam tyć od 33 tyg urodzilam w 38 tyg i musze dodac że cała ciąże niestety musiałąm leżeć

Gość gość
Prosze jeszcze o odpowiedzi

Gość gość
Ogolnie 8,5kg ;) w 17 tyg pewnie mniej wiecej tyle samo mialam

Gość gość
Nie, to nie dużo. Ja jestem teraz w 28 tc i mam 8 kg na plusie.

Gość gość
ja jestem w 16 i poki co nic nie przytylam

Gość gość
ja do 19 tyg chudłam, dziś mam 22 tydz 4 dzień przybyłam 80 dag, dla mnie to dużo, bo dziecko nie rosnie aż tak bardzo do 17 tyg, tylko że tak ujmę ty tyjesz, dziecko przybiera na wadze najwięcej w 3 trymestrze i tak jak mój gin powiedział od III trymestru kobieta powinna zacząć tyć ale powoli nie 3 czy 5 kg na miesiac

Gość gość
No wiem, ze samo dzieckobtak nie rosnie duzo i nie wazy 2,5 kg, ale powieksza sie macica, ktora jest wypelniona plynem i powiekszyly mi sie piersi. No jakis dziwny ten twoj gin, ze mowi, ze tyc sie powinno od 3 trymestru, liczac ze 3 trymestr ma 3 miesiace i nie nalezy tyc 3 kg na miesiac, to wychodzi, ze w calej ciazy nalozaloby przytyc 6 kg, a to chyba niewielu kobietom sie udaje.

Gość gość
U mnie do 5 miesiąca było w miarę;p Może z 8 kg ale potem to się posypało;p A najwięcej od 7 przytyłam. W całej ciąży niestety złożyło się to niestety na 28kg;/ Masakra

Gość gość
Bo to debil jakis nie ginekolog. Dobrze tyjesz autorko. Dodatkowe kg w ciazy to nie tluszcz( oczwiscie jezeli nie tyjesz duzo). To wieksza macica, wiecej plynow w tym krwi. To tez wazy swoje. Jezeli przed ciaza mialas prawidlowa mase ciala to mozesz przytyc 9-13 kg.

Gość gość
ja do 17 tygodnia przytyłam około 0.80 kg :) ale w poprzedniej ciąży tyłam od pczątku po około 2 kg miesięcznie. I skończyłam na ponad 20 :( teraz mam nadzieje na max 10-12.

Gość AguŚka91
Hej dziewczyny..a normalne jest że jestem w prawie 14 tygodniu i jestem dalej na minusie??brzuszek już ładnie widać dziecko mierzy już 7,6cm i rozwija sie dobrze (wczoraj miałam usg prenatalne) i nie wiem czy mam sie już bać? w sumie za całą ciaże zdarzyło mi sie tylko pare razy wymiotować..no a z apetytem też różnie było ale już jest ok. Nie wiem jak inne dziewczyny ale ja już bym chciała zobaczyć jakies kg na plusie bo sie zaczynam martwić:(:(

Gość gość
Ja miałam mdłosci do 13tc ,ale jadlam czesto,ale malo,bo pusty żołądek wzmagał mdłości. Przybieralam na wadze od samego początku,tak naprawde juz w 10tc miałam 5kg na plusie,ale w 17 tylko 6,więc nie było tragedii. Skonczylam na 17 kg.

Gość gość
Ja w pierwszym trymestrze schudłam 3 kg, choć wymiotowalam tylko cztery razy. Ostatecznie skończyło się na 10 kg. Ale urósł mi tylko brzuch i piersi, miałam taką ładną "piłeczkę" :) a znam kobietę która w pierwszym trymestrze przytyła 17 kg, ostatecznie stanęło na 30 kg. W pół roku po porodzie wróciła prawie do swojej wagi, zostały jej duże piersi tylko.

Gość gość
wy jesteście głupie a nie mój ginekolog, przybieracie na wadze w ciązy 20kg albo ponad 20 kg, licząc że dziecko ma te 4 kg, choć większość dziec***ewnie 4 kg nie przekroczyła, łożysko 1kg, wody 1,5kg i na te piersi powiększone niech będzie 2 kg lub 3 kg, to wychodzi ok 8,5-9,5kg, czyli ponad 10 kg to jest tłuszcz który odłożył się na brzuchu, na udach, na tyłku. I potem jest wielkie halo że po pół roku od porodu nie mogę schudnąć. Jakoś w tym temacie wypowiadają się dziewczyny co przytyły przez całą ciąże do 10 kg, i jakoś można się nie spaś. Poza tym dziecko przybiera w ciągu ost 3 miesięcy najwięcej.

Gość gość
racja, że przytyłam dużo, ale jak wyobrażasz sobie dziewczynę, która ma 160 cm i waży przy zajściu w ciążę 40 kg, a kończy tylko z brzuchem i większymi piersiami, a nogi zostają w rozmiarze 34 (nie raz za dużym)? :) Ja jestem zadowolona, po pół roku zostało mi około 5kg na plusie i byłam mega szczęścilwa bo jako anemiczka nie mogłam przytyć.

Gość gość
do 24 tygodnia byłam na minusie 4-5 kg, teraz w połowie 26 tyg jestem na minusie ok 1 kg, więc wychodzi na to, że jak na razie schudłam, ale zaczynałam z pozimowym gratisem i nie powiem, żebym się nie pilnowała, w sensie jem normalnie, ale jakieś nadprogramowe zachcianki typu słodycze gaszę w zarodku, omijam panierki i głęboki tłuszcz, nie jem po 19 a jak już muszę to grejpfruta, a późno chodzę spać, napady kosmicznego głodu zalewam wodą niegazowaną....choć kilka razy skusiłam się na kebaba czy pizze, ale na co dzień staram się trzymać fason, bo boję się skończyć jak kulka do toczenia....:)

Gość gość
Tak twoj ginekolog to glupek i nikt nie pisze o tyciu 20 kg. Skoro tyc mniej niz 3 kg w 3 ostatnich miesiacach to wypadaloby przytyc nie wiecej niz 8. W calej ciazy przybralam 13. 2 tygofnie po mialam 1 kg na plusie. Sorka tluszczy tak latwo sie nie zrzuca.

Gość gość
17 tc i mam 8 kg do przodu, waga przed ciążą 49kg, 159cm

Gość gość
17 tc 2 kg do przodu, waga sprzed ciązy 55 kg, wiać mi brzuszek, i bardzo powiększyły mi się piersi, pierwsza ciąża przytyłam 15 kg, po mies ważyłam tyle co przed ciążą, dziecko 3900

Gość gość
26 tydzien i 7 kg na plusie, z tego co wiem to powinno sie tyc 0,5kg na tydzien...

Gość gość
ja zaczelam tyc w 23 tc dopiero, teraz mam 27 i 5kg do przodu. Mysle, ze Twoja waga jest ok :)