Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudia_232

Niedoczynność tarczycy

Polecane posty

Witam. Zdiagnozowano u mnie niedoczynność tarczycy. dostałam lek EuthyroxN25. Chciałam zapytać po jakim czasie jest zauważalna poprawa? :) Po za tym dostałam jeszcze całą listę badań( przeciwciała anty TG i TPO, USG tarczycy i oczywiście TSH) aby wykluczyć hashimoto. Jeśli również ktoś choruje byłabym wdzieczna za podzielenie się swoją historią ;)

Gość gość
Musisz nakarmic tarczyce ,nie ma innej drogi

Gość gość
tez mam niedoczynność i tez zazywam euthyrox n25...przytyłam prawie 20kg...tabletki jem dwa lata i nic nie schudłam a wyniki mam juz w normie

Gość gość
Nakarmić? Co to znaczy?

Gość gość
nie czytaj oszołomów od terapii niekonwencjonalnych i innych dziwnych pomysłów i na pewno nie bierz jodu zanim badania nie wykluczą Hashimoto, bo w Hashimoto jod niszczy tarczycę a co do działania Euthyroxu nie ma reguły - niektórzy czują poprawę już po pierwszej pastylce, niektórzy czekają kilka miesięcy dawka 25 to taki początek leczenia dopiero, na 99% będziesz brała docelowo znacznie więcej

Następna wizytę mam na koniec września więc wtedy bd wiadomo czy mam stwierdzone hashimoto. Ja ogólnie to przytyłam, bo nie wiedziałam, że mam niedoczynność tarczycy. i to, aż 10 kg w rok więc nawet moja Pani endokrynolog była zdziwiona. Na razie myślę, że dostałam tak niską dawkę bo to początek, i pewnie będzie o wiele większa

Gość gość
w tej chorobie nie ma reguły, ja przy okazji dowiedziałam się,że mam niedoczynność-zero tycia, jestem i byłam szczupła a dopiero dawka 75 na przemian z 88 spowodowała obniżenie TSH. Objawów żadnych nie miałam,więc i po tabletkach nie odczuwałam poprawy bo niby co mi się miało poprawiać jak nie miałam zadnych objawów?

Gość gość
to zazdroszczę, ja od nastu lat bezskutecznie walczyłam z nadwagą, kiedy mnie zdiagnozowano w trakcie studiów byłam już poważnie otyła, wiele lat zajęło mi dojście do normalnej wagi do autorki - polecam Ci gorąco diete zuzla (opis i pomoc na forum zuzla), to jest dieta powstała przez bardziej restrykcyjne podejście do diety montignac'a na tej diecie nie jest się głodnym, chudnie się zdrowo, można normalnie żyć i nie rezygnować z wyjść ze znajomymi, posiłków z rodziną itd. to właściwie nie dieta, tylko inny sposób jedzenia

Gość gość
gość wczoraj A je nie czytam ciebie oszołomie kretaczu,nieuku

Gość gość
Bo jak macie głodna tarczyce to bedzie tak sie działo,ze niedoczynnosc tarczucy,zeby móc produkowac hormona tarczyca tez musi miec z czego i nie da sie tego przeskoczyc zadnymi tabletkami

Ja właśnie mam wszystkie objawy, po tabletkach czuję się trochę lepiej ale jakby to nie było jeszcze to ;)

I dziękuję wam za pomysł z dietą wypróbuje ;) choć nie przytyłam bardzo drastycznie bo z 55 na 65, ale wiadomo dla nas kobiet kazdy kilogram jest na wage złota i lepszego samopoczucia z wlasnym cialem ;)

Gość gość
u mnie właśnie dieta przy hashimoto była najlepszym fundamentem. Wiadomo, jak przez leki, stres, hormony - waga skacze jak szalona ;/ Trafiłam w końcu pod opiekę pani Ani Piertrych, niesamowitej dietetyk z Warszawy - http://slimcenter.pl póki co jest stabilnie, trzeba przyznac, że trafiłam do niej załamana, a teraz powoli też odzyskuję wiarę,że jakoś będzie, mam ułożoną dietę i sama widzę,że kolejny miesiąc to coraz lepiej się stabilizuje