Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie macie sposoby na zadbaną skórę twarzy?

Polecane posty

Gość gość

Jakie macie sposoby na zadbaną skórę twarzy? Nie mogę sobie poradzić z kurzymi łapkami, z przebarwieniami skóry oraz z tym, że jest mało jędrna. Czy znacie niedrogie sposoby na piękną cerę? Mam 35 lat.

Gość gość
trollu powtarzasz temat

Gość gość
Duże znaczenie mają geny . Pielęgnacja cery oczywiście też, ale geny i jeszcze raz geny. Ja mam 31 lat, a twarz 20 -sto kilkulatki, zero zmarszczek, kurzych łapek i przebarwień. Fakt, dbam o siebie, ale moja mama, kobieta po 50 - tce wygląda na 45. Mam nadzieję, że ja też tak będę wyglądać.

Odkąd pamiętam miałam problemy z cerą. Sucha skóra, trądzik, przebarwienia, blizny… Nie zliczę wizyt u dermatologa i wydanych pieniędzy na farmaceutyki. Po 25 roku życia mogłam cieszyć się znośną cerą. Po trzydziestce pojawiły się kurze łapki i nowe przebarwienia. Moim sposobem okazały się maseczki z drożdży i rezygnacja z makijażu- niestety. Duży nacisk postawiłam na wewnętrzną suplementację. Najlepsze efekty dał mi chyba kolagen naturalny Noble Medica. Dziś stan mojej skóry jest lepszy, niż jak byłam nastolatką.

Gość gość
ja się bardzo długo męczyłam z trądzikiem i dopiero laseroterapia mi pomogła. Więc wszystkim kobietom walczącym z tą okropną przypadłością polecam znalezienie dobrego centrum laseroterapii i leczenie laserem. Ja zabiegi wykonywałam w opolu w arkadii i w końcu mogę wyjsć z domu bez makijazu i nie straszyć :)

Gość gość
Na problemy o których pisze autor wątku bardzo dobre są zabiegi z dermarollerami i peptydami biomimetycznymi. Można je wykonać w salonach kosmetycznych i wcale nie są zbyt drogie. Nie będę reklamować salonu do którego chodzę, bo nie o to chodzi w temacie, ale jak ktoś chce znalezc salon w swojej okolicy to polecam stronę: www.arkana.pl/gdzie-kupic/partnerzy-gabinety

Gość fajbka33
Najważniejsza jest profilaktyka, codzienna pielęgnacja. Coś w stylu stałego odciążania skóry, i tak będzie się starzała ale bardziej powoli i ładniej:) Także proponuję codzienną pielęgnację, ja oczyszczam skórę Cetaphilem (od razu dobrze wiąże wodę w skórze) co jakiś czas używam też kremu do pielęgnacji Diora. Pozdrawiam.

Gość paczka992
Też jestem za cetaphilem jeśli nie wiecie jaki konkretnie wybrać polecam zajrzeć na stronę cetaphil.pl

Gość lulululi
Biorę belisse hydro, przedtem capivit htdrocontrol, cynk i biotyne i mam gładką skórę, bez zmarszczek. do tego krem Soraya hialuronowy mikrozastrzyk i gra gitara :-) mam 30 lat

Gość gość
Po 35 roku życia samymi kremami już niewiele zdziałasz, potrzebujesz bardziej intensywne zabiegi w gabinecie kosmetycznym. Polecam salon Beauty Premium w Poznaniu, gdzie bepędziesz miała komputerowe badanie skóry, odpowiednio dobrane zabiegi do Twoich potrzeb i fachowe wykonanie.

Gość niwizz
Do codziennego nawilżania i oczyszczania dobre jest to - cetaphil.pl

Gość gość
GÓÓÓÓÓWNAFIL spamerska dzivvko zay****a!!! GÓÓÓÓÓWNAFIL spamerska dzivvko zay****a!!! GÓÓÓÓÓWNAFIL spamerska dzivvko zay****a!!! GÓÓÓÓÓWNAFIL spamerska dzivvko zay****a!!! GÓÓÓÓÓWNAFIL spamerska dzivvko zay****a!!! GÓÓÓÓÓWNAFIL spamerska dzivvko zay****a!!! GÓÓÓÓÓWNAFIL spamerska dzivvko zay****a!!! GÓÓÓÓÓWNAFIL spamerska dzivvko zay****a!!! GÓÓÓÓÓWNAFIL spamerska dzivvko zay****a!!! GÓÓÓÓÓWNAFIL spamerska dzivvko zay****a!!! GÓÓÓÓÓWNAFIL spamerska dzivvko zay****a!!! GÓÓÓÓÓWNAFIL spamerska dzivvko zay****a!!! GÓÓÓÓÓWNAFIL spamerska dzivvko zay****a!!! GÓÓÓÓÓWNAFIL spamerska dzivvko zay****a!!! GÓÓÓÓÓWNAFIL spamerska dzivvko zay****a!!!

Gość gośćula
jasne ze znam , peeling z kawy raz w tygodniu i krem nivea . Tak,po 35 r.z.

Gość gość
Ciekawe jak Ty wyglądasz z tym swoim peelingiem z kawy i kremem nivea, pewnie 10 lat starzej niż masz :)

Gość gość
ten kolagen ktory sprzedajecie NIE DZIALA i przestance wprowadzac ludzi w blad. on jest do niczego, mozna go zrec latami i nic. najlepsza jest ZWYKLA ZELATYNA rozpuszczona w wodzie lub mleku i wypita. lub tez wywary z kurzych lapek, kurze lapki, golonka na mieciutko, nozki czy galaretka z nozek. to jest najlepszej jakosci kolagen. do tego krzem, witamina A, D, E. pierwsze dwie sa w tranie, druga w zoltkach jaj i oleju z kielkow. no i witamina C, bez ktoej nie jest mozliwe utrzymanie kolagenu w skorze w dobrym stanie. najlepsza naturalna.

Gość korallala
Myślę, że warto rozważyć serię cetaphil.pl

Gość gość
Też stosowałam colway, wydałam masę kasy i żadnego specjalnego efektu nie widzę. Skóra jest nawilżona przez chwilę, od razu pokazują się suche skórki- szkoda kasy..

Gość gertidought
Kiedyś używałam tego - cetaphil.pl ale już nie muszę bo skóra wróciła do normy i nie muszę jej nawilżać:)

Gość Lumella
Ja colwaya nie używałam, ale czytałam sporo dobrego na ich temat - to mówisz, że w praktyce średnie? Od paru dni testuję kremy bb na niedoskonałosci skóy twarzy - z http://puderek.com.pl/kremy-bb-i-cc/1704-skin79-super-beblesh-balm-bronze-spf50-krem-bb.html ale jeszcze nic nie moge uczciwie napisać, poza tym, że miła konsystencja i wydajne, ale dam znać za jakieś 7-14 dni:)

Gość gokomnacm
Ja korzystam po prostu z pomocy kosmetyczki, którą znalazłam na www.estibook.pl.:-) Fajna wyszukiwarka :-)

Gość gość
Przede wszystkim porządny demakijaż- kiedys nie przywiązywalam do tego zbyt duzej wagi i niestety rano budziłam sie z krostkami, skora zapychala sie :/ teraz mam plyn micelarny z bielendy- seria expert czystej skory i jest znacznie lepiej :)

Gość Goska12
na początku to chyba taak jak kolezanki mówią pożadny demakijaż i potem dobry krem do twarzy ja wam mogę polecić co sama stosuje i mi się sprawdził. krem do twarzy nawilżający z kolagenem firmy Noble Health. jest po prostu rewelacyjny.

Gość gość
Goska12 - ja widziałam że mają oni tam 2 rodzaje kremów. Który twoim zdaniem lepszy bo niestety nie stać mnie na razie na oba.