Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wy też się tak dziwicie gdy spotykacie miłych ludzi

Polecane posty

Gość gość

Bo ja odruchowo tak mam. Ogólnie często doswiadczałam chamstwa, poniżania, w szkole przez nauczycieli, czasem od rodziny, aleteż takiego codziennego w instytucjach itp. ale ostatnio (przeprowadziłam się do nowego miasta) zauważam miłych ludzi wokół siebie. Chociażby gdy spytam kogoś o drogę bo się zgubię a ten mi odpowie, zaanagażuje się w pokazane mi drogi, w sklepie ktoś mi ustąpi w kolejce, w autobusie miejsca (mężczyźni), czy nawet w urzędach, uśmichnięte panie, nowi znajomi, sympatyczni i chcą się integrować itp. a mnie to wszystko tak jakoś szokuje, robię się zmieszana. W takich czasach żyjemy, ze chyba rzeczywiscie szokuje nas taka zwykła uprzejmość...

Gość gość
Też tak mam.Jak ktoś się uśmiechnie,jest miły,to nie wierzę do końca.Dziwnie się czuję.

Gość gość
Heh tak jest w lepszym otoczeniu, bez patologii.

Gość gość
No ja też. Też byłem gnębiony w szkole i dla mnie to dziwne jak ktoś jest sympatyczny, co raz więcej takich osób poznaje. Wielu ludzi uważa mnie za opryskliwego, nie miłego, ale oni nie wiedzą ile złego w życiu przeszedłem i to nie jest moja wina. W dodatko mam toksyczną matke, która mnie wku/rwia a nie stac mnie żeby się wynieść z domu.

Gość gość
ja akurat mam w otoczeniu prawie same mile osoby, na ulicy czy w sklepie potrafie sama zagadac i dla mnie mile otoczenie jest normalne

Gość gość
Jak sobie przypomnę tych gnębionych w szkole, to mało który z nich na to nie zasługiwał.

Gość gość
Ja się nie dziwię. Większość ludzi jest miłych i życzliwych, za to chamstwo nie przestaje mnie zadziwiać i też patrze z niedowierzaniem za każdym razem, kiedy je widzę w realnym życiu. Kafechamstwo oczywiście mnie już przestało dziwić dawno, ogólnie w internecie. W życiu nie spotyka się takich ludzi lub nie zauważa, bo to zakomleksione osobniki z gatunku przeźroczystych, typowe ofiary losu.