Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy też tak macie? Języki obce

Polecane posty

Gość gość

Znam perfekcyjnie język hiszpański, zdałam egzamin Dele, ale (aż wstyd się przyznać) znam tylko podstawy angielskiego... Nigdy nie lubiłam tego języka, zraziłam się do niego w szkole, później zafascynowałam się hiszpańskim więc angielski poszedł w odstawkę. Rozumiem mniej więcej teksty po angielsku, piosenki, ale nie potrafię mówić w tym języku. Hiszpańskiego uczyłam się z przyjemnością i może dlatego szybko go opanowałam, natomiast angielskiego nie znosiłam i nadal nie znoszę, nie podoba mi się. Ale w tych czasach to podstawa:/ nie wiem jak podejśc do niego:/

Gość gość
I think it's therefore you have been raped by priest for 10 years. Xxx Do you understand?

Gość gość
I see you didn't understand :D

też tak mam, języka angielskiego nienawidzę, ale muszę z niego egzamin zdać na studiach bo byłam kretynką i się na niego zapisałam żeby nie musieć jeździć do innego budynku. a innych języków obcych uczę się z chęcią ;).

Gość ann111
Najprościej podejść zapisując się na kurs językowy (np. speak up). Nie rozumiem, co tu jest nie do polubienia. Język to język, jeżeli potrzebny to należy się go nauczyć. A jeżeli zbędny to już inna historia.