Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy po śmierci ojca..

Polecane posty

Gość gość

W wieku 22 lat należy mi się renta od ZUS, jeśli pracuję i się uczę? Renta należy mi się do 25 roku życia pod warunkiem że się uczę. A jeśli mam prace to czy nadal tak jest?

Gość gość
zadzwoń do Oddziału ZUS albo odwiedź stronę zus.pl

Gość gość
Jeżeli pracujesz, to renta po ojcu się nie należy.Na pewno uczysz się zaocznie?

Gość gość
Jeśli się uczysz to CI się należy, jeśli przy tym pracujesz to należy się pod warunkiem, że nie przekraczasz pewnej określonej kwoty dochodu, tam jest chyba jakoś do 2 tys czy coś, nie wiem dokładnie i nie wiem czy to na miesiąc czy na rok. Najlepiej zadzwoń i się dowiedz, a jak będziesz wiedziała, to napisz tu proszę, bo też mnie ta sprawa dotyczy, chcę niedługo zacząć pracować a dostaję rentę i nie wiem czy mi nie odbiorą i też będę się dowiadywać niebawem.

Gość gość
Zarabiam 1750 brutto a uczę się w wieczorowym gimnazjum 3 x w tyg.

Gość gość
A no to możesz pobierać rentę. Moja znajoma też pobiera i zarabia poniżej 2000 i jest ok. Zresztą, od pewnego progu renta ulega zmniejszeniu w razie czego, a dopiero jak bardzo przekroczy się ten dochód to zabierają całkiem więc to nie jest tak, że nagle Ci wszystko odbiorą, musiałabyś krocie zarabiać a nie 1700 z czymś. Też sobie planuje dorywczą pracę znaleźć za ok 1000 miesięcznie to powinno być bez problemów

Gość gość
możesz otrzymywać rentę do określonej wysokości dochodu łącznego