Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kilka zdań na temat Polski

Polecane posty

Gość gość

to dla tych co będą się kłócić i obrażać migrantów. 1. Mamy na dzień dzisiejszy kraj zadłużony na bilion Złotych długu oficjalnego, a z tym ukrytym trzy biliony, czego nie da się już spłacić w normalny sposób, nawet przez wasze wnuki. 2. Rządzą nami aferzyści, krętacze i złodzieje, którzy sami się z tym w swoich kręgach nie kryją, co zostało obnażone na nagraniach. 3. Mamy fałszywe, zakłamane i całkowicie zeszmacone media, których zadaniem jest ciągłe i propagandowe łganie i wymyślanie tematów zastępczych, tak by jeszcze bardziej zaciemniać obraz rzeczywisty tego wszystkiego, co się tak naprawdę dzieje . 4.Rządzącynie liczą się z opinią społeczeństwa a nawet nieraz dawały wyraźny znak, że mają tą opinię głęboko w du...pie, jak przy okazji zbierania podpisów o referenda obywatelskie w ważnym dla społeczeństwa sprawach. 5. Autorytety, "tak zwani" współcześni celebryci, naukowcy i inne tym podobne szumowiny wypowiadający się publicznie udowadniają, że tak naprawdę są od świata realnego oderwani i żyją w zupełnie innym świecie, jak reszta obywateli tego KRAJU. A wszystko to w zamian za sowicie opłacane wypowiedzi i wywiady, na życzenie zamawiającego i bez własnego przekazu.

Gość gość
Tak jest! Tylko Radio Maryja i Telewizja Trwam. Tylko ksiazdz Rydzyk i prezes Kaczyński chcą dla nas dobrze!!! Jeea jestem prawdziwym polakiem:))

Gość gość
6.Szkolnictwo mamy na takim poziomie, jak by się miało zatrzymać na szóstej klasie w szkole podstawowej w latach 90, licząc poziom obecny na wyższej uczelni, obojętnie jakiego profilu, no może poza tymi na uczelniach technicznych i informatycznych. 7. Wymiar sprawiedliwości mamy całkowicie skorumpowany, a skazuje się ludzi do więzienia za błahe wykroczenia, podczas gdy prawdziwi przestępcy z kasą i układami chodzą na wolność wyśmiewając się z obecnego systemu. 8.Służba zdrowia, która zapisana jest w KONSTYTUCJI NASZEGO KRAJU jako darmowa, jest taka tylko teoretyczna, bo obywatele nieubezpieczeni umierają w poczekalniach nie doczekawszy się udzielenia pomocy. A starsi ludzie schorowani, którzy w dawnym i obecnym systemie ciężko tyrali, dla obecnego dobra ogółu NARODU, dostają marne Emerytury z których to jeszcze muszą kupować często bardzo drogie leki, tak by mogli jeszcze trochę popatrzeć przed śmiercią na ten padół za który w przeszłości ich bliscy, a często i oni miliony krwi przelewali i życie swoje oddawali.

Gość gość
Zgadzam się . Zycie w Polsce jest jedną wielką walką o przetrwanie

Gość gość
11. Miliony obywateli głównie młodych zostało zmuszonych do emigracji zarobkowej, często jako tania siła robocza w najmniej atrakcyjnych pracach, dla gospodarek bogatych Zachodnich Krajów. Patrząc na to wszystko co powyżej napisałem nie jeden z was tutaj się zburzy, bo nawet już nie wiecie jak było i co się musiał ten kraj wycierpieć na to co obecnie niby macie. Ale czas zasięgnąć prawdziwej wiedzy historycznej odnoszącej się do naszego KRAJU i uświadomić sobie, że ładne samochody, na uliccach, ładne te ulice, ładne domy, dla wybranych, to NIE JEST TO CZYM JEST JEDNOŚĆ I DOBRO CAŁEGO KRAJU I WSZYSTKICH W NIM URODZONYCH I ŻYJĄCYCH OBYWATEL, bo siła i dobrobyt danego kraju nigdy nie jest i nie będzie liczona siłą wysokiego poziomu życia dla wybranych, a tych mniej zaradnych skazywanie na w zapomnieniu zdychanie !!!

Gość gość
a teraz proszę bardzo besztajcie mnie i zgnojcie, wyzwijcie od kur domowych, zapytajcie o wykształcenie. aaa i napiszcie, że to nie prawda

Gość gość
Ja tam się z Tobą zgadzam. Też mam podobne zdanie

Gość gość zawiedziona
Od trzech lat mam firmę. Mam plan działania zyskałam sporo klientów, kredyt obrotowy co rusz go spłacam z lekkością i biorę kolejny raz, nawiązuję kontakty handlowe, jest super. Użeram się za to ze wszystkimi urzędami, od miejskiego po skarbowy, a jak miałam pomyłkę w rachunku o 13groszy to dostałam 1500zł mandatu, cały czas jestem traktowana jak złodziej, bandyta na którego się poluje, nie ma czegoś takiego jak wsparcie młodych przedsiębiorców w Polsce. Każdy urząd wymaga jakichś dokumentów ode mnie w trybie na wczoraj, a jak ja coś załatwiam albo chcę się dowiedzieć to czekam tygodniami. O ZUSie to już w ogóle nie mówię, bo tam kur/wa na kur/wie siedzi i pierdzi w stołek. Odechciewa się wszystkiego, na zachodzie to jest nie do pomyślenia nikt nikogo nie gnębi. teraz jestem w pierwszej ciąży i po macierzyńskim zamykam interes, bo pochłania cały mój czas, a to wyklucza macierzyństwo. Poszukam jakiejś posadki w godzinach od - do żeby trzasnąć drzwiami po pracy i niczym się nie martwić. Zmęczona jestem strasznie tym wszystkim, tą walką, szarpaniną i wieczną biurokracją.

Gość gość
nie no najlepiej nasmiewac się z migrantow że sobie w Polsce nie poradzili i na zmywaku na wschodzie siedza, ze sa puści bo tylko za kasą gonią, że to tamto - a to właśnie kto mądry ten spieprzył z tego chorego kraju! ja uciekłam i to nie w pogoni za kasą ale za normalnym życiem!

Gość gość
Chodź raz ktoś prawdę napisał jak jest W Polsce. A co trzeba zrobić, gdzie szukać pracy i mieszkania za granicą żeby wybić się z tego k***idołka????

Gość gość
co do szkolnictwa się nie zgodzę. Właśnie z innych krajów zjeżdżają się, aby u nas studiować. Przykład: koleżanka miała dziecko w 3klasie szkoły podstawowej wyjechała do Anglii... dziecko pisało jakieś testy i... wylądowało w 5 klasie...

Gość gość
Niestety muszę zgodzić się z autorką. Mamy takich polityków jakich sobie wybraliśmy, tzn większość z nas, o czym to świadczy? Oglądałam dziś wystąpienie premiera, opowiadał piękne bajki najpiękniejszą bajką była ta o zwrocie podatku, rodzina z trojgiem dzieci ma szansę na ponad 4 tysiące zwrotu. Super. Powiedzcie mi kto płaci tys złotych podatku rocznie. to jest ulga dla biednych? słyszałam dziś rozmowę dwóch od lat bezrobotnych kobiet, każda z kilkorgiem dzieci, cieszą się, że dostaną za rok 4 tysiące zł !!!!!!!!! masakra, one głosują :(

Gość gość
4 tysiące podatku rocznie miało być.

Gość gość
w pl edukacja jest chora, zamiast dac nacisk na język i przydatne rzeczy to wałkuje się jakieś d**erele ktorych i tak nikt nie pamięta. nawalą materiału, bzdetow, w ogóle nie interesujących a potem krzyk bo dzieci nie chcą się uczyc. powinno do 13-14 roku zycia uczyc się dziecko polskiego, matematyki, języków obcych i biologii a cała reszta dopiero później jak ktoś będzie chciał

Gość gość
Program jest tak obszerny bo sam nie wiesz co ci w późniejszych latach będzie niezbędne. A gdzie np. chemia dla przyszłych lekarzy i farmaceutów? Na studiach mają się zacząć uczyć?