Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Yantha Karlen

Jak wyprostować włosy bez prostownicy ???

Polecane posty

Hej, mam mega problem... :( Dzisiaj rano wzięłam prysznic i od tej pory mam skręcone włosy, wyglądam jak matrona :( . Mam pytanie: Jak je wyprostować nie używając prostownicy, gdyż przyznam, że nie mam ? Czekam na odpowiedzi, bo nie wyglądam pięknie, a przed tą kąpielą wyglądam super :> Ratuuunkuuuu !!!!! Pomóżcie mi, wstydzę się gdziekolwiek wyjść (nawet do sklepu) Czekam :(

Gość gość
szczotką o dużej średnicy

Gość gość
Żelazkiem.

Gość gość
Do prostowania używaj grubej okrągłej lub płaskiej szczotki. Istnieją także specjalne szczotki do prostowania, które kształtem przypominają prostownicę a także suszarki z nasadką prostującą. Najlepsze będą szczotki o krótkim włosiu. Prostowanie zacznij od wtarcia w jeszcze wilgotne włosy kosmetyku wygładzającego np.jedwab lub jakas odzywke. Rozprowadź go dokładnie za pomocą szczotki. Cienkie pasma włosów chwytaj u nasady na szczotkę i trzymając w drugiej ręce suszarkę przeciągaj szczotkę ku dołowi. Po skończonym zabiegu utrwal fryzurę lakierem. Możesz też dodatkowo użyć nabłyszczacza(ale osobiście go nie polecam) Jeśli masz możliwość regulacji temperatury suszarki, to nie nastawiaj jej na najwyższą temperaturę. Bo wysoka temperatura nie zawsze jest rownoznaczna z tym ze dłużej ci się będą trzymac wlosy. Prostowanie włosów tą metodą nie niszczy ich jeśli włosy są systematycznie odżywiane. Poza tym włosy wyprostowane w ten sposób wyglądają naturalnie.

Gość gość
A żelaskiem próbowałaś? :)

Gość gość
a może lepiej będzie jak wgnieciesz w wilgotne włosy trochę pianki, może wtedy zrobią ci się piękne loki. moja siostra tak robi. jak nie ma czasy na prostowanie to w dwie min robi sobie piękne loki.

Tylko ja nie mam zbyt długich włosów, mam takie półdługie. Ale dzięki za radę, może skorzystam. W końcu lepsze to niż jakieś czupiradło :D

Zetnij do max. 6 mm. Takie krótkie się nie kręcą. Problem rozwiązany.

Gość gość
Ale żelaskiem weź na najniższą temperature. A najlepiej dwoma żelaskami. Jedno od strony zewnętrznej a drugie wewnętrznej włosów. Co Ci szkodzi spróbować? :)

W takim razie wychodząc z domu na kilka godzin, zabieraj ze sobą dwa pełne wiadra wody. W momencie gdy zaczną się kręcić, wiadro na głowę i chlup. Na jakiś czas zadziała, a na dalszy czas ciągle masz drugie wiadro. Powinno starczyć na dość długo tym bardziej, że już skończyły się letnie upały i szybko włosy schnąć nie będą. Jeśli jeszcze jakieś pytania, wal śmiało. Jak widzisz, znam się na fryzjerstwie:)

Nie trafiłaś. Fryzjerem nie jestem ani z wykształcenia, ani z zawodu. Fryzjerem jestem z pasji!