Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksandra612

Zagęszczać mleko modyfikowane czy nie ?

Polecane posty

Gość Aleksandra612

Witam ma pytanie daje mojej córce Bebilon 1 Pronutra niedługo będzie miała 4 miesiące i zastanawiam się czy powinnam zagęszczać jej mleko jakimiś kleikami czy kaszkami czy nie trzeba też się zastanawiam jest później mleko bebilon 2 powyżej 6 miesiąca i czy je daje się samo czy też trzeba zagęszczać jak trzeba to jak ? I nie chcę takich odpowiedzi jak np. " Powinnaś karmić piersią " itp bo nie mogę karmić piersią ponieważ straciłam mleko

Gość gość
Jeśli chcesz żeby jej się posklejały ścianki żołądka, to proszę bardzo.

Gość thhrttytryryry
Kaszki wprowadź osobno, nie mieszaj tego z mm.

Gość Aleksandra612
a kaszke od kiedy mam wprowadzić ?

Gość gość
Polecam na początek kasze jaglaną. Myślę, że możesz już teraz, skoro dziecko jest na mm. Jakby było na piersi, to później.

Gość gość
Ja nie dodawałam kaszek do mleka bo syn najadał się samym mlekiem. Ja najpierw podawałam dziecku warzywa i owoce a jak skończył 5miesięcy to wprowadziłam kaszki. Podawałam łyżeczka.

Gość Aleksandra612
ponieważ siostra mi powiedziała o tym zagęszczaniu i że ona tak robi ja myślałam że jak moja mała będzie piła bebilon 2 już potem to to jej wystarczy oczywiście plus zupki/obiadki i deserki

Gość gość
Nam dietetyczka układała początkowy jadłospis i było to tak: W pierwszym mc rozszerzania diety: -jabłko z marchewką -kasza jaglana z jabłkiem -kasza jaglana z marchewką -kasza manna z jabłkiem (Gluten) -marchewka, pietruszka, kasza manna -marchewka, pietruszka, jabłko, kasza manna -marchewka, pietruszka, jabłko, kasza jaglana -pietruszka, ziemniak, kasza jaglana W kolejnym miesiącu wprowadziliśmy m.in: ryż brązowy, czerwona soczewica, orkisz. W jeszcze następnym kasza gryczana niepalona, komosa ryżowa, kasza krakowska. W jeszcze następnym groch, amarantus, kasza jęczmienna. Pozdrawiam :) U nas zaczynaliśmy od 7 mc, ale Mała była na piersi, a wtedy rozszerza się później. Przy mm wszystko podaje się wcześniej. Pozdrawiam.

Gość gość
ostrożnie z zagęszczaniem mm, ponoć to niebezpieczne. Myślę, ze mleko lepiej zostawić w spokoju i osobno wprowadzać domowe zupki. pozdrawiam :)

Gość gość
acha, zanim zaczniesz łączyć np jabłko z marchewką, najpierw wszystko wprowadzaj pojedynczo.

Gość Aleksandra612
dziękuje wam wszystkim za odpowiedzi :-)