Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża pozamaciczna

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam wielką prośbę i liczę na poradę. Jestem prawdopodobnie w 5-6 tyg ciąży, 23.08 dostałam plamienie(kolor jasno różowy) poszłam do gin bo juz miałam ciąże pozamaciczną, kazał mi zrobić test na bhcg i powtórzyć go za 48 h. Wynik był dobry i bhcg wzrosło dwukrotnie. Gin zrobił mi usg dopchwowe i mam coś dużego w jajowodzie(co jest za duże na ciąże) a w macicy nie widać ciąży.

Gość dodob
witaj trzymam kciuki za to aby była to zdrowa ciaza ja niestety bylam 3 razy w ciąży pozamacicznej z czego 2 były zywe wiec bhcg tez mi roslo , ale w końcu mam 2 zdrowych dzieci wiec może i u ciebie będzie ok

Gość gość
matko 3 ciąże pozamaciczne...to cud że masz w ogóle dzieci, rozumiem że naturalnie się udało? jak wzrosła bhcg 100%, to prawie pewnie że nie cp...tylko kurczę w macicy już chociaż pęcherzyk powinno być widać...ja bym poszła na USG do innego lekarza.

Gość gość
kurcze właśnie się zastanawiam żeby iść gdzieś indziej. Tylko w ciąży pozamacicznej chyba boli brzuch czy jakieś są takie objawy a ja nic nie mam ?

Gość gość
nie zawsze coś boli...mnie nie bolało, a miałam laparoskopię cp w 8 tygodniu ciąży i nic a nic mnie nie bolało...a ciebie w pierwszej cp coą bolało?

Gość gość
A jaka była beta?

Gość gość30
a ile tego hcg masz? bo w sumie na usg chyba sam pecherzyk w macicy widac od 1000? trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze

Gość gość
no jak 5 6 tydzień, to już na pewno ma ponad 1000....

Gość gość
1796. No wlasnie jak wcześniej miałam pozamaciczna to straszliwi bolał mnie brzuch

Gość melisalis
A konsultowałaś się z innym lekarzem? U mnie błędnie zdiagnozowano ciążę pozamaciczną i chciano usunąć w 100% sprawny jajowód! Ciąża była w macicy, ale ostatecznie poroniłam samoistnie. Zapraszam do zapoznania się z moją historią na melisalis.blog.pl