Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AdrianR

tunel aerodynamiczny zamiast skoku z samolotu

Polecane posty

Gość AdrianR

Do tej pory polecieć sobie mogłem samolotem, a w Polsce podobno są takie tunele powietrzne, w których można latać, czy ktoś próbował?

Gość gość
Bedąc w Berlinie to kiedyś słyszałem, ale nie próbowałem, a że u nas jest to nic nie wiem.

Gość Ala201
Jestem z Leszna u nas jest taka atrakcja w szkole szybowcowej, ludzie wychodzą zadowoleni, choć to dosyć droga impreza.

Gość AdrianR
a ile kosztuje żeby sobie polatać?

Gość AdrianR
a wiecie że jest dostępny cennik 160 zł za lot, 220 za dwa, no to nie tak tanio, chociaż nie też tyle co lot w kosmos he he

Gość gość
Jeden lot odpowiada jednemu skokowi spadochronowemu - a to koszt rzędu 700-800 zł a z filmikiem 1000-1200. To chyba atrakcyjna cena jeśli chodzi o taki tunel :)

Gość gość
a jak się tam w ogóle lata? Wskakuje się do tunelu i się leci? To tak samo jak w zwykłym wesołym miasteczku na róznych tego typu...

Gość Ala201
A nie tam się w ogóle nie skacze, startujesz w pozycji stojącej i kładziesz się na powietrzu, które Cię unosi, jest też instruktor w środku tunelu do asekuracji i regulują prędkośc tego powietrza, ekstremalni to podobno potrafią 300 km /h

Gość gość
a to jest sport ekstremalny? Trzeba mieć kondycje?

Gość gość
ekstremalne są emocje, ale wszyscy mogą polatać, dzieci od 5 r.ż., do osiemdziesiątki

Gość RadekM
a ja słyszłałem, że takie rzeczy to dla wojska tylko zbudowali w Polsce, szkolą się tam wszystkie jednostki w karju, ale cywile nie mogą

Gość gość
Ja bym chętnie spróbował :)

Gość gość
tak patrzę, że to jest o wiele tańsze niż skok w tandemie.

Gość gość
a jak to wygląda przy porównaniu cen? Ktoś kto był może powiedzieć?

Gość gość
Dla dzieci jest o połowę taniej (tak przynajmniej mówi ich strona internetowa). Podobno na gruponie były też karnety za 80 zł.

Gość gość
Za dwa loty w tunelu (bo po jednym na bank pozostanie niedosyt) to normalnie 220 zł, do 13 lat 120 zł.

Gość gość
szukałem info w inernecie z ciekawości, zweryfikujcie czy tam się lata w masce tlenowej?

Gość TomekGwar
Nie, nie potrzeba maski tlenowej, dostaje się kombinezon i kask, dla bezpieczeństwa.

Gość Peneloppa1
Jeśli lubisz takie ekstremalne rozrywki, albo właśnie chcesz sie przełamać, to polecam flyboard :) Takie dosłownie unoszenie się nad wodą, możesz spróbować tego np. nad zalewem Domaniowskim w http://marinadomaniowska.pl/ :)

Gość gość
Już od kilku lat istniej taka możliwość. W Lesznie tunel już trochę prosperuje, a chętnych do odwiedzenia tunelu aerodynamicznego nie brakuje. Byłam tam i oczywiście mogę potwierdzić, że to świetna atrakcja. Od razu trzeba brać 2 minuty, by dłużej rozkoszować się lotem. :)

Gość AnkaT
Jak dla mnie super sprawa , moja siostra była na czymś takim https://profly.pl/ i była mega zadowolona. Jest to mega fajne przezycie warto na to iśc i zobaczyc sprawdzic sie . Polecam