Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przygnębiona1996

Nie chcę mieć okresu

Polecane posty

Gość Przygnębiona1996

Mam 18 lat, od 4 miesiączkuję i mam już dość! Czemu muszę cierpieć, przecież nic złego nie zrobiłam! Jak się tego pozbyć, mam dość, zwijam się z bólu 2 dni, chcę przestać istnieć! Za co muszę miesiączkować?!

Gość gość
polecam jogę, są specjalne sekwencje menstruacyjne (w dobrej szkole jogi ci powiedzą), po pół roku ćwiczenia moje dość bolesne okresy stały się zupełnie znośne, nawet nie muszę brać tabletek przeciwbólowych, a wcześniej musiałam po 3 ibupromy nawet. i pamiętaj żeby się niepotrzebnie nie przemęczać, nic się nie stanie jak np nie pójdziesz wtedy do szkoły jeden dzień. poza tym jeżeli masz bardzo bolesne miesiączki polecam wizytę u ginekologa, tak się objawiają niektóre choroby np endometrioza, torbiele jajników, a to nie jest zabawa, warto się dowiedzieć czy wszystko jest w porządku. tylko nie idź byle gdzie, tylko zapytaj starszych koleżanek,sióstr itd gdzie chodzą albo poszukaj dobrego na znanylekarz.pl. jak się wstydzisz, to pomyśl, że to lepsze niż męczenie się bez sensu przez kolejne 40 lat. jeszcze dodam na pociechę że (jeżeli nie jesteś na nic chora) z wiekiem miesiączki są coraz łatwiejsze do zniesienia:)