Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nisia_94

Plamienie zamiast miesiączki

Polecane posty

Gość nisia_94

Witam! W czasie gdy powinnam dostać miesiączkę pojawiło się brązowe plamienie. Dodam, że dzień przed plamieniem oraz w dniu jego rozpoczęcia bolał mnie brzuch tak jak podczas miesiączki. Wcześniej (tj. rok temu) miałam podobny problem jednakże plamienie pojawiało się między miesiączkami. Cykle mam dosyć nieregularne (od 28 do nawet 40 dni). Ginekolog stwierdził, że wszystko dobrze i zapisał luteinę na uregulowanie cyklu. Po 6 miesiącach stosowania wszystko było w porządku. Wtedy było to wywołane stresem i szybkim spadkiem wagi. Niedawno przeżyłam ogromny stres związany z pracą, duże zmęczenie organizmu i niedożywienie. Miesiąc temu rozpoczęłam współżycie z partnerem jednakże zawsze jest ono z prezerwatywą. Czy to może być ciąża (żadnych ciążowych objawów nie mam, tylko te od miesiączki i to jeszcze wyjątkowo bez obrzmienia piersi)? Czy znów pojawia się problem z niedoborem progesteronu? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Gość asif
ja miałam identyczne objawy.to była ciąża.zrób test dla pewności.jeśli zaszłaś, już powinnaś mieć winik.pozdrawiam

Gość nisia_94
hmm... ciąża wydaje mi się mało prawdopodobna bo jak już wspomniałam zabezpieczamy się prezerwatywą a i staramy się uprawiać seks tylko w dni niepłodne (chociaż jak wiadomo wyliczenie ich podczas nieregularnych cykli jest trudne)... Do tego prezerwatywa nie pękła i partner zawsze pilnował się żeby mieć "czyste" ręce gdy mnie dotyka... Też się zabezpieczaliście? Czy była to planowana ciąża? :)