Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wszyscy pomrzemy.

Polecane posty

Gość gość

Świat jest nieprzewidywalny. Wszyscy to wiedzą. W sumie.. czy ludzie w prehistorii myśleli, że kiedyś będzie coś takiego jak podział polityczny, pralka, czy komputer? Nie. Tak samo my, stworzenia XXI wieku nie myślimy, że nasza bliska przyszłość wcale nie będzie ładna, kolorowa, no i długa. Nie myślimy.. No właśnie. Kiedy młode pokolenie kładzie się spać MYŚLI o kolejnych imprezach, znajomych, bliskiej dorosłości, zdobyciu posady. Nie mają jednak w głowie myśli, że to WSZYSTKO może ich ominąć. Już jutro, pojutrze.. No, niedługo. Moi kochani. Nastał ten smutny czas, kiedy ja już się nie łudzę, że umrę naturalną śmiercią w normalnym wieku. Przepowiednia, plan trzech wojen światowych.. To wydaje się głupie, i mi również kiedyś się takie wydawało, że o małe, biedne państwo może wybuchnąć nie byle co, a wojna światowa. 3. Tak mówi przepowiednia. I ma racje. Podobnie plan trzech wojen światowych też się nie myli. Zapewne.. Obie te przepowiednie będą miały, a raczej już mają miejsce, nadchodzą, i zanim się obejrzymy będziemy walczyć o kromkę chleba. Bo ta wojna będzie gorsza niż dwie poprzednie. Także zastanówmy się, szczególnie ludzie młodzi.. Czy wy w ogóle myśleliście na temat tego, co nieuniknione i bliskie? Bo stale słychać tylko komentarze typu "j***e mnie ta wojna", przynajmniej ja z takimi miałem styczność. Zastanówcie się już teraz i pomyślcie, czy chcecie tak żyć. Później zdacie sobie sprawę, że to i tak nieuniknione, bo świat lada moment przestanie istnieć. Nie będziecie mieli nawet okazji poznania "uczucia" bycia w trumnie.

Gość gość
Może nie będzie takiego dramatu

Gość gość
Wasza inteligencja porywa. Nie zdajecie sobie sprawy z tego, jak się zakończy wasz żywot. A szkoda.. Lepiej być przygotowanym psychicznie.

Gość gość
No i co ? Masz na to jakiś wpływ ? Skoro rozmyślasz o śmierci dlaczego myślisz , że doczekasz tej wojny a nie bierzesz pod uwagę,że dziś jutro ,pojutrze może Cię trzepnąć samochód ...

Gość gość
a pamiętasz ile razy przepowiadali koniec świata?

Gość Ekspert od Pomoru
Taki mamy ssaczy mechanizm obronny. Mówi się trudno. W razie czego zawsze warto mieć przy sobie żyletkę i wiadro z wodą.

Gość gość
Po co? Dlaczego? Te pytania zadajemy sobie wszyscy widząc kolejne coraz to gorsze posunięcia Putina. Nie chodzi mu o zdobycie Krymu. Tzn. chodzi.. Ale to jakby tylko pretekst, by wstrząsnąć światem, później wybuchnie krwawa wojna, a ulice miast przypominać będą rzeźnię. Jednego dnia zginie więcej ludzi, niż podczas dwóch ostatnich wojen razem wziętych. W sumie, co mu zależy? On i tak nie jest skazany na tak brutalne umieranie jak wszyscy prości ludzie. Ludzie, mu chodzi o to, żeby narobić bałaganu, kiedy nic się nie dzieje jest nudno, prawda? No to teraz będzie się działo. W przyszłości dzieci w szkołach uczyć się będą o Władimirze Putinie jak o bohaterze, który musiał spowodować III wojnę światową, ażeby zdobyć zdobycz jaką jest Krym. Kto wie.. Może to nie koniec jego podbojów? A, i zapomniałem dopowiedzieć, że Putin rzeczywiście będzie sławną postacią historyczną i dzieci będą się o nim uczyć w szkołach, o ile jeszcze te szkoły, dzieci będą istnieć, o ile będzie istniało życie na ziemi. A to też wątpliwe.

Gość gość
Radzę zaopatrzyć się w alkohol i tabletki, po których zaśniemy i już się nie obudzimy. Radzę też zrobić to w miejscu niedostępnym, gdzie będziemy spoczywać wiecznie, gdzie nie zostaniemy znalezieni. Umrzemy powoli, bez cierpienia..

Gość gość
gdzieś czytałam mądrą rzecz: "uzdrowiciele nie leczą ludzi w szpitalach z tego samego powodu dla którego jasnowidze nie wygrywają w lotto":)

Gość gość
ja nie pomrę ,ja umrę.

Gość gość
Pitolisz nie solisz...Pan Putin chociaż ma się za cara ( andropauza popierd..liła mu w mózgu ) dobrze o tym wie ,że nie jest niezniszczalny ...Dlaczego nic nie wp*****la dopóki tester nie skosztuje ...

Gość gość
o rzesz ty!

Gość gość
Ta p******a rzeczywistość nie daje mi spokojnie spać. Boję się tego, że każda noc i każdy dzień przybliżają mnie do tego cholerstwa.

Gość gość
To zacznij od dziś żyć tak jakby miał być to twój ostatni dzień...

Gość gość
Czyli..? Mam korzystać z życia? Uwierz mi, gdybym miał jeden dzień nie bawiłbym się, ale zamartwiał. I ty zapewne też. I cała reszta tak samo.

Gość gość
Coś, co sprawdza się dwa razy, sprawdzi się i trzeci. Totalne rozbicie cywilizacji. to, co budowaliśmy wieki, zniknie w ułamku sekundy. Totalna zagłada.