Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odszkodowanie

Polecane posty

Gość gość

Czy mogę starać się o odszkodowanie od wlasciciela resturacji w której kelnerka oblała mnie goracą kawą i mam teraz poranioną rekę i udo?

Gość gość
W którym towarzystwie jesteś ubezpieczony?

Gość gość
Możesz. Chociaż wymaga to analizy - wysokieodszkodowania.pl - tam szukaj pomocy

Gość MagdaM87
dokładnie, zależy czy właściciel ma OC i na jakie warunki ;p ale zawsze warto się starać. Myślę, że dobrym specjalistą z tego zakresu w Poznaniu jest pan Rafał Sangowski. Na Jego stronie są wszystkie ważne szczegóły: http://www.sangowski.com/pl/ :)

Gość gość
To chyba wszystko zależy od towarzystwa ubezpieczeniowego i jak ma sprecyzowane przepisy, warunki znaczy się umowy, jakie wypadki podlegają ubezpieczeniu. Najlepiej jest skontaktować się bezpośrednio z nimi, a jeśli nie, bo boisz się, że odeślą Cię z kwitkiem jak to niestety najczęściej bywa, bo się jakiś tam kruczków dopatrzą, to moze do jakiejśc firmy która zajmuje się odzyskiwaniem odszkodowań. Ja ostatnio miałam do czynienia z nimi: http://www.zco.com.pl/ - dochodzą odszodowania komunikacyjne. No poszukaj, znajdziesz coś na pewno.

Gość gość
co znaczy poranione? to nie jest tak, że chcesz wyłudzić odszkodowanie za głupotę?

Gość koniczynka_84
ale gościu, co za różnica - jeśli np. został poważnie oparzony, to to wcale nie jest głupota! ja bym walczyła o swoje, sprawdzaj firmy ubezpieczeniowe swoją i tej restauracji, ja bym jeszcze zasięgnęła czyjejś pomocy, np. jakiejś firmy która pomaga w takich sytuacjach

Gość gość
zgadzam się z koniczynką, to wcale nie jest jakaś tam błahostka, sama bym się wkurzyła mocno, gdybym np. nie mogła później pisać tą uszkodzoną ręką.

Gość gość
mi pomogła firma pro-lege, to profesjonaliści. nie są drodzy i naprawdę chcą pomóc, tym bardziej, że wynagrodzenie biorą dopiero po uzyskaniu odszkodowania dla klienta ;)

Gość tryp_tykk
prawda, w prolege pl są sami specjaliści od takich zadań. a jeśli masz faktycznie porządnie uszkodzoną rękę czy skórę na udzie, to nie ma nad czym się zastanawiać, dzwoń tam od razu