Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Slub w tym samym dniu co rodzice

Polecane posty

Gość gość

itam wszystkich :) proszę o radę. Planujemy ślub. Zarówno sala na której nam zależy, jak i zespół na którym nam zależy mają już pozajmowane terminy,ale mają jeden wspólny wolny (właściwie w okresie który nas interesuje jest to jedyny wolny termin i dla sali, i dla zespołu). Będzie to akurat rocznica ślubu moich rodziców. I tu pojawia się problem- bo fajnie byłoby mieć swoją własną datę,bo nie wiem czy wypada,bo może są jakieś przesądy z tym związane. Mam spory dylemat. Poradzicie mi coś?

Gość gość
nie wiem w czym masz problem, my braliśmy ślub w rocznicę ślubu moich dziadków (jeszcze żyją) i nikomu to nie przeszkadzał, wręcz przeciwnie, babci zebrało się na sentymenty, co było bardzo miłe

Gość gość
My też wzięliśmy ślub jakoś 3-4 dni po rocznicy teściów, śmialiśmy się że kasę oszczędzimy bo będziemy wspólnie obchodzić :)

Gość gość
Moi rodzice brali ślub w 5 rocznicę ślubu siostry mojej mamy. Mama mi opowiadała, że przy organizacji ślubu nikt się jakoś nie zastanawiał nad tym. Nawet o tym zapomnieli, że ciocia ma wtedy rocznicę. Skapnęli się w trakcie wesela. Zespół zrobił specjalna dedykację i życzenia dla nich. Kilka lat później mój wujek postanowił wziąć ślub w tym samym dniu co jego siostry. I to już było specjalnie zaplanowane aby było w tym dniu. I tak trójka rodzeństwa ma tą samą datę ślubu. Razem zawsze świętują ten dzień.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi :) strasznie się tym wszystkim stresuję, po prostu zastanawiam się nad milionem rzeczy, również nad datą:) mama dała mi do zrozumienia, że raczej by im to odpowiadało i w żadnym wypadku mam nie rezygnować z fajnej sali i zespołu dlatego że mysle że im będzie to przeszkadzać