Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tesciowa zamieszcza zdjecia mojego dziecka na FB

Polecane posty

Gość gość

Robi to, mimo ze wyraznie powiedzialam, ze sobie tego nie zycze. Po porodzie zamiescilam tam tylko jedno zdjecie malej na FB i moze za pare miesiecy wrzuce nastepne, a moja tesciowa co tydzien wrzuca po kilka. Co mam robic?

Gość gość
nie pozwolic jej fotografować dziecka

Gość gość
Powiedzieć jej ,ze pedofile nie śpią i nie chcesz ujawniać wizerunku dziecka...

Gość gość
Ależ ja jej sama przesyłam te zdjęcia, bo to przecież babcia jest.

Gość gość
ja nie mam fb, więc się za bardzo nie znam, ale czy tam nie mam przypadkiem takiej opcji jak "zgłoś nadużycie"?

Gość gość
ale w czym problem? Rozumiem, gdybyś była całkowicie przeciwna zamieszczaniu zdjęć w necie, ale ty też to robisz tylko nie tak często. No więc w czym problem?

Gość gość
To bardzo dobrze , że zamieszcza zdjecia . Kocham Twoją Teściowa bo jest wielka .

Gość gość
Ja jestem matka i moge robic co chce, ona jest tylko babcia, ktora zostala poproszona, zeby zdjec nie zamieszczac. Chyba faktycznie zglosze naduzycie.

Gość gość
Czyli jednym słowem postawa: "ja mówię i zrobisz co ci każę"? Powinnaś się cieszyć, że babcia dziecko kocha, bo coraz więcej jest takich które nie chcą mieć nic wspólnego z wnukami i broń boże zaproponować godzinę wspólnie spędzonego czasu. Mam wrażenie, że bardziej cię wkurza, że teściowa wstawia więcej zdjęć niż ty i przez to czujesz się źle. Rób jak uważasz, ale może być kwas w rodzinie jak zaczniesz zgłaszać modom członka rodziny ;)

Gość gość
Jakbym chciala to przeciez tez bym mogla zamieszczac jeszcze wiecej zdjec ale nie chce, zeby setki zdjec mojej corki krazylo po necie. Jedno czy dwa to chyba ok, zeby po prostu pokazac dziecko znajomym i dalszej rodzinie, ale bez przesady. Poza tym mam w d***e kwasy, to moje dziecko i ja o nim decyduje.

Gość gość
w tym momencie cię nie rozumiem. skoro pozwalasz robić teściowej zdjęcia swojemu dziecku to te zdjęcia już są jej. mało tego sama jej wysyłasz zdjęcia swojego dziecka więc dajesz jej prawa by robiła z tymi zdjęciami co chce. moim zdaniem twoja teściowa jest dumna z wnuka i ciebie i dlatego dodaje te zdjęcia,bo się wami chwali. mi by nie przeszkadzało gdyby moja rodzina dodawała sobie zdjęcia z moim dzieckiem na fb nawet gdyby zrobiła to moja teściowa ,której nie lubię

Gość gość
Kocha dziecko, to dużo znaczy. wrzuca zdjęcia nagiego dziecka??? nie?? to daj spokój, wyluzuj. moja teściowa miała w d**ie wnuka dopoki nie miał 3 lat.

Gość gość
To o wysylaniu jej zdjec do byl podszyw. Ale wiadomo, ze jak tesciowa czasami zostanie sama z mala, to teoretycznie moze zrobic tyle zdjec ile chce. Tylko po cholere od razu sie nimi dzielic z calym swiatem?

Gość gość
Zgłoś na FB a usuną. Chwilę to trwa ale zrobią. Jak się powtórzy teściowa jako użytkownik dostanie bana ;)

Gość gość
Wyluzuj trochę. Sama się prosiłaś, skoro udostępniłaś jej tyle zdjęć. Trzeba było wysłać jej kilka i nie byłoby problemu. Poza tym ktoś tu dobrze prawił. Sama dałaś jej te zdjęcia, więc ma prawo umieszczać je na fb. Trochę tak jakbyś chciała jej za wszelką cenę udowodnić, że wyjdzie na twoje i koniec :O

Gość gość
gość dziś aha to zmienia postać rzeczy. myślałam,że wysyłasz jej zdjęcia i pozwalasz je robić. w tym momencie powinnaś porozmawiać z teściową i powiedzieć jej ,że nie chcesz by dodawała zdjęcia twojego dziecka na fb a jeżeli już to wybierzecie razem zdjęcia,które będzie mogła wstawić na fb

Gość Ekspert od Teściowych
Wytocz jej proces o bezprawne wykorzystanie wizerunku. Zapłaci odszkodowanie to zmięknie jej rura.

Gość gość
No wiesz, to jej babcia, więc dlaczego miałaby nie wrzucać jej zdjęć na fb? Nie bardzo rozumiem gdzie ty widzisz problem. Chyba faktycznie chodzi ci tylko o to zeby twoje bylo na wierzchu....

Gość gość
Prezentujesz taka postawę: "to jest moje kilo pomidorów i to ja będę decydowała, czy je zjem, czy komuś dam, czy może w kogoś nimi rzucę" Dla mniej inteligentnych oraz autorki: chodzi oczywiście o dziecko, nie o kilo pomidorów.

Gość gość
Chyba najbardziej wkurza cię to, że teściowa dalej wrzuca fotki mimo, że kazałaś jej przestać :P Jak dla mnie to po prostu chcesz koniecznie postawić na swoim.

Gość gość
Juz widze jak Wy byscie byly takie wyrozumiale w mojej sytuacji. Zakaz zamieszczania zdjec mojego dziecka obejmuje nie tylko tesciowa, ale i reszte rodziny. Jedynie moja mama zamiescila jedno zdjecie oprocz tego ktore ja opublikowalam, ale jedno jest ok, a nie 10 tygodniowo.

Gość Ekspert od Zdjęć
Teściowa jest nołlajfem, cyberterrorystką. Odbiła jej palma. Też bym zakazał wrzucania takiej ilości zdjęć, to jest chore.

Gość gość
Moi teściowie też wrzucali masowo zdjęcia mojego syna na fb i jakoś nie miałam takich problemów jak ty :P Ciociom i bratu też się zdarzało coś wrzucić. Nadal nie rozumiem w czym masz problem. Niech sobie wrzuca i 10 tyg. co ci to przeszkadza? Gdybyś nie chciała żadnych zdjęć dziecka w internecie to wtedy rozumiem, ale sama wrzucasz, więc o co ci tak naprawdę chodzi? Naprawdę musi wyjść na twoje?

Gość gość
Przecież to babcia .Ma więc takie samo prawo jak ty by zamieszczać bądź nie.To ty jesteś głupia p***a

Gość gość
autorko, o problemach które są dla ciebie ważne nie rozmawia się na kafe:) tu jest tak: 1. mąż nie chce mi pomagać w domu, co robić? / odp. jak se takiego wybrałaś to teraz się z nim męcz szmato 2. mam 15 lat a mama nie pozwala mi się spotykać z chłopakiem (powód nieistotny) / odp. bo jesteś puszczalską dziwką, mama ma rację 3. mój synek ciągle płacze, nie chce jeść, pomóżcie / odp. zrobiłaś sobie bachora to teraz cierp idiotko 4. przyłapałam 14letniego syna na paleniu papierosów, jak mu przemówić do rozumu / odp. patologia rodzi patologię 5. teściowa chce nas odwiedzać codziennie, mam już dość / odp. taaa... matka to ci nie przeszkadza a teściowa to zawsze ta zła. jesteś niewychowana i można tak wymieniać i wymieniać. to fakt że często ludzie są sami sobie winni ale tu nie ma ani grama wyrozumiałości. ja cię doskonale rozumiem. ja fb nie mam, ale nawet gdybym miała i dała bym tylko jedno swoje zdjęcie to nie z byle powodu i nie chciała bym żeby np mój chłopak dodawał u siebie setki innych moich zdjęć. to twoje dziecko i tylko ty (ewentualnie ojciec dziecka) masz prawo decydować o tym ile i jakich zdjęć twojego dziecka zamieszczonych jest w necie. myślę że, tak jak pisałam, powinnaś zgłosić nadużycie jeżeli jest taka możliwość i o ile rozmowy i prośby nie pomagają. ja też mam dziecko i ani mi się śni wrzucać jego zdjęcia do internetu. nasze mamy też fb nie mają ale gdyby miały też dostały by taki zakaz i na pewno by się nie sprzeciwiały. trzymam kciuki i pozdrawiam:)

Gość gość
Jak dla mnie twój problem jest bezsensowny...nie jest tak, że zabraniasz umieszczać jakichkolwiek zdjęć swojego dziecka, więc o co ci chodzi? O to, że teściowa postawiła na swoim? Twoje posty brzmią jak takiej naburmuszonej baby, bo ktoś nie robi czegoś po twojej myśli. Szkoda gadać...

Gość gość
myślę,ze autorka ma dużo racji mamy inny problem z teściową córki: mam super relacje ze swoją wnusią,kocham ją nad życie i znam ten problem,ta druga babcia/teściowa córki/wrecz zieje nienawiścią do mnie-a właściwie swoją zawiść przenosi na wnusię traktuje ją jak piate koło u wozu,wymyslają różne brednie na jej temat,a to żle zachowała się,a to....itp u mnie jest wspaniałym dzieckiem,grzecznym,kochanym ona faworyzuje wnuka-syna córki,jest pępkiem świata, zdjęć na fb ani na nk nie wstawiam,faktyczne strach przed pedofilami

Gość gość
Jaki związek ma twój post ze sprawą autorki? Przecież ona wstawia zdjęcia dziecka na fb tylko nie w takiej liczbie co jej teściowa. Jeśli sama to robi to jak może mieć pretensję do babci, że chce pochwalić się wnuczką?

Gość gość
Dziewczyny pomóżcie. Po urodzeniu syna prosiliśmy teściów i moich rodziców o nie publikowanie jego zdjęć na FB i nk. Teściowa niestety nie chce zaakceptować naszej postawy i zdjęcia publikuje,na nasze prośby o ich usunięcie nie reaguje. Czy można coś z tym zrobić? Zgłosić to jakoś na FB?