Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak jest z czopem sluzowym??PROSZE O POMOC

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Czy mozecie mi powiedzoec jak to jest z tym czopem sluzowym ?? Czy to konieczie gesta kulka podbarwiona na czerwono ? I koniecc? Od godz 6 mam jasno czerwony sluz i bole brzucha, z poczatku myslalam ze to ten czop ale to juz troche trwa i ciagle jest te zabarwienie. Czy to normalne ?? Prosze o pomoc.

Gość gość
Wie ktoś coś?

Gość gość
Czasem odchodzi po troszeczku przez kilka dni,a czasem od razu. W pierwszej ciąży odchodził mi kilka dni a w drugiej ciąży odszedł od razu.

Gość gość
Czyli może to być wodnisty śluz zabarwiony na czerwono tak ?? I utrzymywac sie przez jakis dluzszy czas ?

Gość gość
Nie- to taki "glut"

Gość gość
A może sączą ci się wody plodowe??? Ja bym na ip pojechala sprawdzić co to...

Gość gość
Wczoraj bylam na iP bo od kilku dni sluz byl tak samo wodnisty tylko ze przezroczysty. Teraz jest podbarwioby na czerwono. Do tego mam skurcze co jakis czas. Czyli myślicie ze to nie czop ???

Gość gość
Czop to glut, bez względu czy odchodzi na raz czy po trochę. Jezeli masz jakies plemienia to idź do lekarza albo na porodówkę. Może te pobolewania brzucha to delikatne skurcze (ból przypomina bóle menstruacyjne?) a ta krew to od rozwierajacej się szyjki macicy? Moja bratowa tak miała, lekkie plamienia i ból jak przy okresie. Pojechała na porodówkę i okazało się na ktg, że ma delikatne skurcze i spore już rozwarcie.

Gość gość
W ogóle zastanawia mnie dlaczego tak spokojnie o tym mówisz. Przecież krew w ciąży nie oznacza niczego dobrego. Ja bym pojechała do szpitala, najwyżej Cię odeślą do domu.

Gość gość
Lepiej jedz do szpitala bo chyba serio Ci sie moze zaczac. Ja mialam tak ze najpierw tydzien przed wyszla ze mnie spora ilosc takiej polprzezrpczystej galarety tydzien pozniej dalej ta galareta i z domieszka (niewielka) krwi zaczal mnie bolec brzuch jak na okres i to byl poczatek porodu.

Gość gość
Dokladnie to takie mocniejsze bole menstruacyjne. Wczoraj jak bylam na IP to kobitka mowila ze lekkie plamienia mogą sie pojawić ito i teraz niewiem co o tym myśleć. I kiedy Twoja bratowa urodziloa??

Gość gość
Jedz na izbe bo rodzisz

Gość gość
"Innym wskaźnikiem zwiastującym poród jest krwawy wysięk, czyli wydzielina zabarwiona różową lub brązową krwią. Takie plamienie oznacza, że szyjka rozwiera się i pękają jej naczynia krwionośne. Poród może zacząć się za dzień lub dwa" wiiec moze to to ?

Gość gość
"Innym wskaźnikiem zwiastującym poród jest krwawy wysięk, czyli wydzielina zabarwiona różową lub brązową krwią. Takie plamienie oznacza, że szyjka rozwiera się i pękają jej naczynia krwionośne. Poród może zacząć się za dzień lub dwa" wiec moze to to ??

Gość gość
Ale jak boli brzuch to sa skurcze i robi sie rozwarcie