Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kp ile jeszcze???

Polecane posty

Gość gość

Syn skończył 2 miesiące. Urodzil sie z waga 4 kg najniższa masa to 3800... Karmie go piersią na zadanie i tutaj jest problem bo on dalej dosłownie wisi na cyckusmutas.gif jak zrobi sobie godzinna przerw to jest wielkie święto... W nocy jedna przerwa najdluzasza ok 2,5 godz i potem co ok 1... Smoczek odpada smutas.gif nie dal się przekonać a mamy ich pokaźną kolekcje smutas.gif ostatnio jak bylismy u pediatry i zważyła go to obawa ze mam mało pokarmu albo ze sie nie najada została obalona bo waga pokazała 7 kg!!! Pediatra powiedziala zeby się cieszyć ze na cycu tak rośnie bo gdyby byl karmiony mm to bylo by niema dobrze ale jak sama pierś to ok... Jak długo on jeszcze tak czesto będzie sie domagał jedzenia??? Jak wydłużyć przewy między karmieniami??? Boje sie ze tak dalej będzie przybieral na wadze...

Gość gość
ale go spaslas

Gość gość
Moj syn waga 4200 najnizsza 3880 nie bylo mowy o kp bo nie mialam laktacji karmilam mm i sie z tego ciesze bo spal mi w nocy 4 godziny bez przerwy a na piersi by mnie budzil co rusz

Gość Shug Avery
Zwróć uwagę na to czy syn faktycznie pije pokarm czy tylko używa piersi jak smoczka. Musisz się wsłuchać czy faktycznie coś przełyka bo jak nie, to musisz go odstawiać od piersi mimo płaczu. Może być tak, że przez parę minut pije a potem już nie chce i tylko ssie, tak być nie powinno. Bardzo często to jest właśnie powodem "wiszenia" przy piersi. Syn powinien szybko załapać, że pierś jest do karmienia a nie do zabawy. Moje dziecko miało tydzień jak zaczęło się najadać dosłownie w 10 min. i nie było żadnego wiszenia. Życzę Ci powodzenia, autorko :)

"Pediatra powiedziala zeby się cieszyć ze na cycu tak rośnie bo gdyby byl karmiony mm to bylo by niema dobrze ale jak sama pierś to ok." a co na piersi to się nie da zapaść dziecka? Znajomej córka wykarmiona na piersi i ciągle do niej przystawiana ma 11m i jest taka pulchna, że nie jest w stanie raczkować :O jeździ na tyłku bo nie umie go podnieść, nawet sama nie wstaje. Pokarmy stałe dostaje tylko takie, które są zdrowe i nie tuczą i to nie dużo, żeby jeszcze nie przytyła.