Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brzydzi mnie ciąża, poród itp

Polecane posty

Gość gość

Jak o tym pomysle to mnie mdli. Podobnie jak pomysle, ze jem kał. Od dziecka brzydziła mnie ciaza, porob, brzuchy ciezarnej i caly ten cyrk ciazowo rozrodowy

Gość gość
Jesteś facetem ...

Gość gość
Nie. Nie odczuwam euforii na widok niemowlęcia, nie rozumiem czym inne kobiety sie zachwycają ?

Gość gość
Ja mam podobnie. Ale wydaje mi się, że po prostu nie dorosłam do bycia matką. Może to przejdzie z wiekiem.

Gość gość
Ja aż tak źle nie mam, ale nigdy nie chcialam mieć dzieci, nie widziałam się w roli matki, po prostu tego nie czuję, bym się tylko męczyła i była nieszczęśliwa. Mam już 30 l wiec pewnie tak mi już zostalo, nie chcę mieć dzieci i tyle. Może jakby swiat byłby lepszy i bym była bogata. Ale dziecko to koszmarny wydatek na ktory mnie nie stać, a poza tym ten świat jest beznadziejny, tyle cierpienia, niesprawiedliwosci, zła na nim, że nie widzę sensu żeby sprowadzać na ten ziemski padol kolejnego człowieka.

Gość gość
Nie kazda kobieta zostala stworzona do bycia matka ,ja tez nie czuje potrzeby duzego brzucha ,porodowego bolu i rozstepow..

Gość elwira123456
ja też nie zamierzam mieć dzieci, a jeszcze po tym co się ostatnio stało, że lekarze kazali rodzić martwe dziecko kobiecie to stwierdziłam, że w tym kraju rodzenie dzieci jest zbyt ryzykowne...poza tym nie jestem wytrzymała na ból i tak dużo już się w życiu wycierpiałam i więcej nie zamierzam...także ja cię autorko rozumiem

Gość gość
Mnie tez w pewnym sensie to obrzydza ale tylko wtedy gdy np. na fb widze zdjecie mamusi z wielkim gołym bebzonem i do tego jeszcze tatuś go całuje:/ Zenada! Albo zdjęcia usg na profilu:/ Może jeszcze zdjęcia krocza tez powinny być? Ciąża to taka intymna rzecz jak dla mnie zresztą wiadomo ze brzuch urósł od wprowadzonego nasenia a co więcej od ******** po prostu.Niby to takie naturalne ale jednak pokazywać goły bebzon to wiocha!

Gość gość
Mam podobnie jak autorka, jak pomyślę ze mogłabym być w ciąży to aż się cała telepie, sądzę że jakbym zaszła w ciążę i nie udałoby mi się usunąć to bym popełniła samobójstwo

Gość gość
Ciąża i macierzyństwo to jeden z najpiękniejszych okresów w życiu kobiety.

Gość gość
mam to samo, dla mnie ciąża byłaby największą tragedią w życiu. nie chcę w ogóle mieć potomstwa. nie widzę się w roli matki. i nie chodzi tu o ból, czy utratę figury. doskonale Cię rozumiem autorko :) najgorsze jest to, że odmienne zdanie kobiet takich jak my jest tak szeroko piętnowane. to chyba sprawa indywidualna człowieka, czy chce mieć dzieci czy nie. a niektóre kobiety zachowują się jakby to był jakiś przymus, a wcale nie jest.

Gość gość
Nigdy nie czułam potrzeby posiadania dzieci. Jestem po 30 i nadal ich nie chcę mieć. Nie rozumiem kobiet, które rozpływają się w zachwytach na widok bobasa - może nie jest to dla mnie obrzydliwe, ale po prostu nie mam takiej czułości dla tego maleństwa. Nie widzę niczego cudownego w byciu matką, ani byciu w ciąży (że to niby taki super stan). Po prostu najchętniej bym się trzymała od tego z daleka. Bardziej od bobasów rozczulają mnie zwierzęta, które kocham i są dla mnie 10000 razy bardziej rozkoszne niż dzidziusie. Oczywiście szanuję kobiety, które pragną dzieci, ale sama nie odczuwam takiej potrzeby w ogóle.

Gość gość
a bzykanko cie nie brzydzi ?

Gość gość
I fajnie-obrzydza was brzuch kobiety w ciąży, zdjęcie usg i pozniej noworodka wiec przeciez nikt wam nie każe sie zachwycać albo rodzic dzieci. Jeśli nie chcecie to przeciez wasze życie i wasz wybór. Mnie mogą obrzydzać psy ktore liżą sie po tyłku a pozniej dają panci soczystego buziaka-no i spoko ale nie mam potrzeby wykrzyczeć całemu światu jak mnie to obrzydza, jaka to tragedia itd bo nie jestem na miejscu tej panci to raz, a dwa ze gdybym była to zapewne byłoby to dla mnie bardziej dopuszczalne. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Gość more176
A polecacie coś witrynę z spersonalizowanym prezentem?