Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego nie moge zajsc w ciaze??

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 23 lata staram sie niedlugo po 3 cykl za mna ale nic z tego u ginekologa mialam robiona cytologie i usg cytologia ok jajniki idealne macica takze. Lykam kwas foliowy maz androvit. Miesiaczkuje regularnie co 28dni sluz plodny mam wiec o co chodzi co jest przyczyna braku dzidziusia. Jak sobie pomoc by zajsc?

Gość gość
relaks. zmiana otoczenia. poza tym 3 mc to malo wiec wyluzuj :O

Gość gość
3 cykl- no weź dziewczyno nie bądź śmieszna, zdrowa para ma na to ROK

Gość gość
Ja też miałam ten problem i udało się.....po 8latach. Ale UDAŁO się! Wytrwałości,cierpliwości i luuuuz. Powodzenia! :)

Gość gość
Tak jak tu kiedyś już gdzieś pisałam. Czasami przyczyną może być jak ktoś ma zagrzybiony organizm np. candidą

Gość gość
Jak ja chciałam dziecko tez łykałam kwas foliowy parę miesięcy, aż w końcu mój mąż powiedział , żebym przestała bo codziennie łykając tabletke myślę o tym jak bardzo chcę dziecko i nie mylił się , za miesiąc od odstawienia byłam już w ciąży :) Nie myśl o tym tak dużo...

Gość gość
To dopiero 3 cykl więc spokojnie. Kiedyś czytałam że przeciętna para w PL stara się ok 6 miesięcy. Zacznij wyznaczać sobie dni płodne i celujecie w owulację. Możesz skorzytać z testów lh albo z mikroskopu owulacyjnego np Afrodyty. owulację jest największa szansa poczęcia

Gość gość
A korzystał ktoś może z żeli ułatwiających zapłodnienie?

Gość gość
Zbadaj tarczyce

Gość gość
Jeśli chodzi o żele, to ja używałam conceive plus. Wydaje mi się ze pomógł, bo dosyć szybko zaszłam w ciażę

bo jak się człowiek nakręca to nie wychodzi. najlepiej odpuścić. Ja "zaskakuje" ale utrzymać ciązy już nie moge :(

Zafiksowałaś się, organizm się blokuje. Najlepszy jest relaks, luz, seks dla przyjemności z myślą, że jak się uda to super a jak nie to następnym razem. Wiem, że to się tylko tak łatwo mówi, ale uwierz, że luz psychiczny ma tu ogromne znaczenie. Powodzenia :)

Gość gość
ja byłam pewna,że będę mieć problem z zajściem w ciążę, w ogóle nie myślałam o tym i bum! ciąża, lekarze określają ją jako cud :P więc nie nakręcaj się;p

Gość gość
bo najłatwiej zajść w ciążę jak się o niej nie myśli, powiem tak pierwsze dziecko planowane, rok czasu się staraliśmy już myślałam że jestem bezpłodna, reja otoczenia, a kiedy dzidziuś, w trakcie myślałam już tylko o tym czy tym razem będzie z tego ciąża, urodził się dwa lata po ślubie , drugie dziecko, namiętny seks przy winie i jest:)

Gość gość
Ja starałam się o dziecko 2 lata.. też już myślałam, że nic z tego i w końcu się udało :) Dzisiaj w jedzeniu sama chemia i stąd te problemy. Może odstaw całkowicie alkohol, mąż niech też ograniczy. Jeżeli palicie to rzućcie albo ograniczcie. Zrezygnujcie z fast foodów. Ja dodatkowo piłam melisę na wyciszenie i dziurawiec na poprawienie płodności. Bardzo zależało nam na dziecku i dlatego byliśmy w stanie zaakceptować te wszystkie ograniczenia. Jedni nie muszą i zachodzą a inni muszą się postarać bardziej.

Gość gość
My 5 lat się staralismy, po 3 na luzie kolejne 2 to łazeniepo lekarzach, pogodzilismy się ze dziecka nie bedzie