Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytającaaaa

Jak wygląda wasz dzień z dzieckiem, niemowlakiem?

Polecane posty

Gość pytającaaaa

Ile lat/miesięcy/tygodni ma wasze dziecko? Jak organizujecie sobie dzień? Ile macie czasu wolnego? O której chodzi spać? Jakie zabawy najbardziej wasze dziecko? Gdzie najczęściej chodzicie na spacery? Czego próbujecie aktualnie je nauczyć?

Gość gość
Moj ma 15 miechow wstaje kolo 8.00 je jablko kolo 9.00 pozniej drzemka z 45min wstaje kolo 11.00 robimy obiad je kolo 13.00 o 14.00 znow drzemka tak do 15.00 o 16.00 je jogurt a o 17.00 mleko. Wieczorem jest najbardziej marudny. Kapie go o 19.30 a spac idzie tak 20.30. On duzo papuguje czytam mu chodzimy do parku lubi bawic sie w piasku ;)

Gość gość
Synek ma 7 tygodni i nigdy nie wiem o ktorej wstane rano, rekord to 8 ;) budze sie robie butle potem przewijam troche gadam z malym po czym klade go do lozeczka i odpalam karuzele. Potem jest czas na tulenie i maly zasypia. Wpwczas do akcji wkraczam ja: szybka kawa prysznic makijaz po czym kolejna pobudka synka znowu butla przeqijanie jakies zabiegi pielegnacyjne i pora na spacer po czym maly znowu idzie spac.. Ja wowczas nadrabiam zaleglosco z wiadomosci zbkraju i ze swiata, ogarniam dom, gadam przez tel, po czym maly znowu sie bidzi i.. Tak w kolko ;p kapie go ok godz 19tej porem ide zakuwac na egzamin sama chodze spac ok godz. 2 giej. Maz wraca za 2 tyg i mam nadzieje zenie wyreczy troche bo noedlugo padne ;p chwala za to ze syn nie ma kolek chyba tylko to mnie ratuje :d

Gość gość
Sorki za literowki ale pisze z tel

Gość gość
Mój ma rok i 3miesiące, rano wstaje kolo 7. Wieczorem spać chodzi ok 20.30. W ciągu dnia ma jedną drzemkę dwugodzinna. Mówi juz coraz więcej i to bardzo wyraźnie. Dużo czasu spędzamy na dworze póki jest ciepło. Lubi chodzić na plac zabaw. W wózku nie siedzi juz kompletnie ale zabieram go ze sobą...na zakupy. Przynajmniej nie musze tego nieść :)

Gość gość
moja ma 7 miesiecy. budzi sie ok 7.00 i dostaje butelke, bawi sie w lozeczku i zasypia ok 8.00. o 9.00 wstaje, ubieram ja i idziemy do salonu gdzie ja sie krece. ok 10.00 je kaszke z owocami i idziemy na spacer na 2,3 h. (na spacerze godzinke przesypia), obiad ok 13.00 i znow zabawa (tez razem ze mna w kuchni) do 15.00, potem idzie spac na ok godzine, nastepnie mleko i zabawa z tata + marudzenie do 20.00 kapiel i nauka zasupiania:) do tej pory zasypiala przy butelce ale teraz to juz rzadkosc wiec uczymy ja zasypiac w lozeczku. ok 21.00 juz zazwyczaj spi. najczesciej spacerujemy wzdluz Odry, a konczymy zakupami. najpardziej lubi sie bawic "nie zabawkami": butelki po wodzie minetalnej, pudelko po chusteczkach (chociaz to z chusteczkami jest fajniejsze :) ), papierowe torby na prezenty (trzeba uwazac czy nie ciumka :) ) i uwielbia jak biore ja na rece i tanczymy. z wolnym czasem dla mnie roznie bywa w zaleznosci od jej humorku, czasem moge zrobic wszystko co sobie zaplanowalam i wiecej, a czasem robie kupe z predkoscia swiatla:)

Gość gość
gosciu z 21.20, nie moge sie juz doczekac jak i moja zacznie mowic:) ale fajnie!

Gość gość
Moja ma 10,prawie 11 miesięcy Wstajemy około 8, śniadanie o 9, potem zabawa. 4/5 godzin po wstaniu ma godzinna drzemke. Potem obiadek, zabawy,spacery,odwiedziny babć. Podwieczorek, kolacja,kąpiel o 20.30, spi o 21:30. Mam wolny czas podczas drzemki i jak zasnie do 23 maks. W ciągu dnia gdy muszę zając się domowymi obowiązkami mała bawi się sama w dużym końcu gdzie sobie chodzi,skacze,szaleje:-) . mam zasadę ze gdy ona spi ja odpoczywam.

Gość gość
Kojcu nie końcu :-) :-) :-) pisze z androida i poprawia skurczybyk

1. 19 miesięcy 2. zależy którą mąż ma zmiane no i ja idę od poniedziałku do pracy więc nie wiem jak to będzie póki co jest tak: wstajemy, jemy śniadanie, bawimy się, sprzątamy, jemy, kładzie się, wstaje, podwórko/sklep, zabawa w domu, kąpiel, spanie. 3. Popołudniu różnie raz idzie o 11 raz o 15 wieczorem między 21 a 22 4. różnie teraz ma fazę na samochody 5. nigdy go nic nie uczyłam, sam się zawsze uczył :)

Gość gość
21:21 Moja córka tez uwielbia nie zabawki , torby,kartki, ulotki,telefony,etui na okulary a juz szczególnie miski.

Ile lat/miesięcy/tygodni ma wasze dziecko? 10 miesięcy. Jak organizujecie sobie dzień? Wstajemy miedzy 8a9 zależy od córki. Jemy śniadanie,bawimy się,chodzimy na spacery,mała ma drzemke około godzinną do 15. Potem dalej zabawy,posiłki,odwiedziny. Czasem spacer wieczorny, kąpiel do 21, do 22 mała spi. Ile macie czasu wolnego? Niewiele. Podczas drzemek malej,spacerów oraz gdy bawi się sama w kojcu. Plus godzina po jej zasnieciu na noc. Mała jeszcze mnie budzi raz w nocy wiec muszę się kłaść wczesniej. Jakie zabawy najbardziej wasze dziecko? Wkładanie klocków do misek i wyjmowanie,nauka chodzenia,granie na instrumentach. Gdzie najczęściej chodzicie na spacery? Alejki ogródków dzialkowych. Czego próbujecie aktualnie je nauczyć? Zostawiam to malej. Aktualnie zajmuje ja nauka chodzenia. Na sile nie ucze jej niczego. Badzsobą jesteś tez nauczycielką :-) ?

Gość gość
oj telefon to tak, ale tym nie pozwalam sie bawic:) a miska... hmm, musze tez sprawdzic, bo podczas karmienia faktycznie sie rwie do niej:)

Gość gość
Ja tez wracam w poniedzialek do pracy:) nie jestem nauczycielka:P po prostu taki zbieg okolicznosci,ze koncze swoj wychowawczy. Mj syn ma 18 miesiecy,jeszcze nieskonczone.ostatnio wstajemy kolo 8,synek je sniadanie a ja sie rozbudzam;) potem sie bawi,ja sie szykuje,ubieram itp. Pozniej wychodzimy na dwor albo sie bawimy dalej,zjada drugie sniadanie. Wszystko zalezy od apetytu. Czasami na nie nie ma checi i zjada dopiero zupe. Bo ma taka faze. Kiedys przed drzemka zjadal drugie sniadanie,a teraz sie duzo zmienia,probujemy na nowo uregulowac mu dzien,bo podobnie jak u badz soba czasami pada o 12 a czasami o 16(!).wszystko nam sie pomieszalo przez wyjazd na wczasy gdy duzo spedzalismy czasu poza hotelem i spal np.w samochodzie. Po drzemce zjada drugie albo caly obiad,idziemy na podworko,jedziemy do dziadkow albo czasami na wieksze zakupy. Potem wracamy kolo 19-20,w miedzy czasiw jakis podwieczorek a jak pozno wstal,to juz tylko kolacja po obiedzie ,kapiel(20-20.30) i zasypia dopiero kolo 22. Potrafi z poltorej godziny przewracac sie w lozeczku,dlatego musze go przestawic.wczesniej i tak od razu po powrocie potrafil zasypiac kolo 24 a spac do 10. Niby fajnie bo sie wysypialam:P ale nie tedy droga,uwazam ze male dziecko musi chodzic wczesniej spac.a wszystko przez zmiane czasu tam. A gotuje,sprzatam to w miedzy czasie,jak synek zasypia to ja odpoczywam. Chyba ze mam jakas pilna robote w domu to nadrabiam.

Gość gość
A teraz ulubione zabawycsynka to piach,piach i piach. Moglby lazic po dworzu caly dzien,przesypywac piasek,u dziadkow zboze,zbierac kamyczki itp.