Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ubezpieczenie z przedszkola obejmuje wypadki w czasie wakacji??

Polecane posty

Gość gość

Witam! Mój syn chodził cały rok do 3-latków, teraz idzie do 4-latków w tym samym przedszkolu. Już raz dostał odszkodowanie za rozbicie głowy w przedszkolu. Wczoraj złamał palec na spacerze ze mną. Czy należy mu się też odszkodowanie skoro są wakacje?

Tak ponieważ okres ubezpieczenia jest od ( nie jestem w 100% pewna) 1 października do 30 września. Wiec ubezpieczenie obejmuje również okres wakacji

Gość gość
tak na 100% tak. Ja jak byłam dzieckiem to w wakacje doznałam bardzo poważnego wypadku, przeszłam kilka operacji, do szkoły wróciłam dopiero w listopadzie. A wypadek miałam jakoś 27 sierpnia. Byłam w tedy w podstawówce. Niestety nie dostałam wysokiego odszkodowania, bo ubezpieczenie szkolne jest bardzo niskie. A szkoda, bo mogłabym dostać co najmniej kilka tysięcy... no, ale cóż. Dzisiaj moje dziecko ubezpieczone jest podstawą szkolną, oraz pakietem ubezpieczeniowym rodzinnym z mojej pracy.

Ja również w szkole ( w trakcie wakacji) miałam wypadek, musiałam przejść operacje i odszkodowanie dostałam

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi :)

Gość gość
Wiadomo, że za palec wiele nie dostanie, ale jak już się stało i jest taka opcja to zawsze parę groszy wpadnie.

Dobrze wiedzieć. Ja byłam przekonana że ubezpieczenie obejmuje tylko wypadków w szkole.

Gość zuzka9991
Jeśli wybieracie się za granicę to ubezpieczenie z przedszkola nie obejmuje wypadków. Najlepiej ubezpieczyć sie dodatkowo na własną rękę. Tutaj http://blog.tueuropa.pl/2284-aktywne-wakacje-a-gdzie-polisa znajdziesz ciekawe oferty firm ubezpieczeniowych http://blog.tueuropa.pl/2284-aktywne-wakacje-a-gdzie-polisa Ja jestem zdania, że wyjazd bez dodatkowego ubezpieczenia to czysta głupota i igranie z ogniem.

Gość hersiars
Trzymajcie namiary - http://elvia.pl/ubezpieczenia-podrozne/ O ile mowa o takich wakacjach - w każdym przypadku ubezpieczenie które macie od biura podróży ma o wiele mniejszy zakres i znacznie niższą sumę gwarancyjną!

Gość mamakatowice
Wiesz, zę nad tym samym się zastanawiałam, jak jechaliśmy w ferie na narty? Ale ja wykupiłam dodatkowe ubezpieczenie córce w idea fariplay, bo sobie też tak kupowalismy...

Gość NWucznia_pl
W ramach polisy NW dziecko jest objęte ochroną przez 24 godziny na dobę, siedem dni w tygodniu. Polisa taka zawierana jest zazwyczaj na rok, więc dziecko jest również chronione podczas wakacyjnych wyjazdów i szkolnych wycieczek. Niezależnie od tego, czy przebywa w szkole, jest w drodze do niej lub wraca do domu, uczestniczy w zajęciach pozalekcyjnych, czy cieszy się z czasu wolnego. W razie nieszczęśliwego wypadku ubezpieczyciel jest zobowiązany do wypłaty odszkodowania. Warto sprawdzić na nwucznia.pl

Gość NWucznia_pl
Ubezpieczenie NWucznia jest dla nas finansowym wsparciem w trudnych sytuacjach. Taka polisa ma zabezpieczyć zdrowie i życie naszych dzieci podczas codziennej aktywności w szkole i poza szkołą. Pamiętajmy, aby przed zakupem polisy dokładnie sprawdzić przede wszystkim sumę ubezpieczenia, bo to od niej zależy wysokość odszkodowania oraz jego zakres. Suma ubezpieczenia wpływa bezpośrednio na wysokość odszkodowania, natomiast jego zakres mówi za jakie zdarzenia można je uzyskać. Tańsze ubezpieczenia mogą np. wykluczać wypłacenie odszkodowania w przypadku, gdy dziecko ulegnie wypadkowi uprawiając wyczynowo sport. Taka polisa może okazać się nieprzydatna. Przystępując do indywidualnego ubezpieczenia można zwrócić uwagę na kwestie, które dotyczą naszego dziecka. Można sprawdzić, ile się zyska wybierając indywidualnie polisę na nwucznia.pl

Gość Monika

Znajoma z pracy pojechała w tym roku na ferie na narty ze swoją córką. Wszystko fajnie, narty, stok śnieg mała miała ubaw. Niestety doszło do wypadku i mała miała problem z kostką. Znajoma poradziła się advoco.pl i dostali wyższe odszkodowanie niż im początkowo przysługiwało:)