Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak urządzić dom?

Polecane posty

Gość gość

Skończyliśmy budowę domu, teraz pora na wykończenie, NAJLEPSZA CZĘŚĆ!! Na dole mamy baaaardzo duży salon, kuchnię, łazienkę, pokój (myślę, że biurowy: książki, dokumenty, biurko komputer), garaż(mieści dwa samochody, ale on nie jest ważny), duży korytarz, ganek i schody prowadzące na górę. Na górze mamy dwa pomieszczenia, których narazie nie wykańczamy, bo nie jest to konieczne - łazienkę i wieelki pokój, do którego schodzi się po trzech schodkach, wkoło wszędzie są okna dachowe, ale pokój ten nie jest nam narazie tak potrzebny, bo co w nim zrobić? Jest ogromny. Ponadto na górze są dwa pokoje córek, jeden z balkonem i nasza sypialnia z balkonem + w tej sypialni oddzielna łazienka i garderoba (póki co łazienki nie robimy, wolimy zrezygnować z niekoniecznych rzeczy, a dorabiać później i wcześniej się wprowadzić. Podajcie mi propozycje, jak urządzić dom jednocześnie niewielkim kosztem, i ile taka wykończeniówka mniejwięcej może wynieść? Totalnie się w tym orientuję....

Gość gość
Gdybym miała pieniądze....;( urządzanie domu jest takie wspaniale!!! Jeśli chodzi o salon trzeba plazmę duza kupić, stol i wogole, segment to jest wielki wydatek.

Gość gość
Co sądzicie o nowoczesnej białej lakierowanej kuchni? Czy może postawić na tradycyjną dębową?

Gość gość
Nie lubię kuchni lakierowanych na połysk - są takie zimne...

Gość Pase
My dopiero zaczynamy budowę ale nie mogę sie doczekać wykończeniowki :) sama chce mieć biała kuchnie na wysoki połysk plus szarości.

Gość gość
Ja zrobię solidna kuchnie Dębowa. Bo nie mieszkam w mieście. Te kuchnie nie są dobre tak mi każdy mówi i to jest dla ludzi którzy pracują cały dzien wrócą i zrobią sobie kawę a ja cały dzien w domu a gotowanie jest moja pasja. Kto by nadążał to sprzątać? Jak odciski palców na tym widac

Gość weroniqq2
Wejdź koniecznie na stronę sklepu Meblomoda. Mają tam wiele aranżacji i fajnych pomysłów. Na pewno się czymś zainspirujesz ;)

Gość gość
Wiesz, dla mnie bardzo ważnym elementem jest aranżacja okna. Okno zdobi całe pomieszczenie, a poza tym powinno być funkcjonalne. Chodzi mi przede wszystkim o żaluzje, czy rolety, kolor sie liczy i jak się je eksploatuje. Ja miałam kilka ciekawych rozwiązań i wybrałam te: http://zaslaniamyokna.pl/. do tego nie mam firan, a jedynie zasłony w wielkie kwiaty.magia

Gość gość
Czy ja wiem, czy kuchnia na wysoki połysk jest taka zła? Blaty takie są najcześciej strasznie wytrzymałe i prezentują się na prawde rewelacyjnie w nowoczesnych mieszkaniach. Nie koniecznie musi kuchna od razu być cała biała, są fajne aranżacje z czarnym. Do tego taka wielka lampa jak na zdjęciu i miodzio http://odlotowakuchnia.pl/portfolio/sufit-napinany-kuchnia-nr-1-2/ Kuchnia czarno biała na wysoki połysk, wygląda super.

Gość gość
Totalnie się w tym nie orientujesz... szok.

Gość gość
czarno biała kuchnia ? a za 5 lat będzie już niemodna i nie będziesz mogła na nią patrzeć.... lepiej zainwestować w szafki z drewna, te nigdy nie wyjdą z mody

Gość gość
z tego co czytam,wasz dom ma duży potencjał,dlatego na waszym miejscu zainwestowałabym w profesjonalną dekorację wnętrz. u mnie zajmowali się tym architekci z biura projektowego www.ampmdesign.pl i myślę,że dobrze trafiłam. teraz wszystkie pomieszczenia utrzymane są w spójnej i eleganckiej stylistyce,a mieszkanie stało się bardzo przytulne.

Gość ZButa
Nie wiem czy szafki z drewna bedą jakimś super rozwiązaniem. Wlaśnie chodzi o to żeby wyprzedzić trendy i zarzucić coś co będzie robiło miazge przez kolejne lata a nie co już było i wiekszość to ma

Gość gość
bardzo ładne. może wstawili takie lustrzane panele, chociaz raczej nie bo to nie jest taki krystaliczny efekt lustra tylko coś pomiędzy. Jak okładka z zeszytu.

Gość gość
Jak macie 2 dzieci to przede wszystkim powinniscie pomyslec o stole z minimu 6 krzeslami. Nie wiem ile chcecie przeznaczyc, ale jestem zdania, ze jak juz to lepiej kupic drewniany z porzadnymi krzeslami. Sofe tez piwinniscie miec;-), ale ta moze byc juz tansza. Jest duzo fajnych modeli, wszystko zalezy od waszego gustu i zasobow. No i wiadomo jak macie duzy TV w salonie to jakis stolik tez by sie przydal. Moze tez komoda na lampe czy jakies zdjecia itp. Ja mam w goscinnym tez regal na ksiazki na cala sciane.

Gość gość
taki dom aż się prosi o nowoczesne rozwiązania, ale żeby nie wydawać za dużo, to może warto niektóre meble zrobić samemu np. stolik z palet bądź biurku w pokoju biurowym? no i oczywiście kominek! nie ma lepszej opcji, dlatego jak jeszcze nie wybraliście to zastanów się nad http://www.euro-kom.pl/ - mają cudne rzeczy w ofercie!

Gość gość
o jak kominek, to zobaczcie obszerną galerię inspiracji na www.kominki-godzic.pl Mnie podobają się te nowoczesne kominki, ale wiadomo każdy ma swój gust.

Gość gość
Bardzo wazne jest tez stylowe wykończenie podlogi. Ja osobiscie jestem bardzo zadowolona z listew przypodłogowych z http://www.prestige-decor.pl/. Bardzo elegancko się prezentuja