Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

głupota na fejsie

Polecane posty

Gość gość

Lanie sobie na głowę wody. a w Afryce ludzie nie mają co pić . a Polacy robią sobie frajdę . Przecież tu chodzi o wpłacenie pieniędzy na konto by ludzie chorzy mogli walczyć z chorobą stwardnienie m rozsian my . A Polacy sobie znaleźli fajna zabawę ....

Stwardnieniem zanikowym bocznym (ALS) ;) to nie to samo co stwardnienie rozsiane ( SM)

to Ty nie rozumiesz... Zaczęło się od tego, że ktoś ma ileś alkoholu wypić na raz, było głośno o tym i apelowali aby wymyślić co innego i lepiej że się wodą oblewają niż zalewają....

Gość gość
przecież to nie polacy wymyślili...

gościu z 16:23 ja nie twierdzę, że polacy, bo z alkoholem to było też na skalę europejską... Wszystkie kraje apelowały :)

Gość gość
Lepiej jakby wrzucali fotki z czekami na te fundacje a nie wiadra wody lali to ma sens jesli robia to gwiazdy a nie wszyscu ludzie

Gość gość
Polacy nie wymyslili ale jaka sobie robią zamiast pomóc. ..

Gość gość
bądź sobą - nie pisałam do Ciebie, tylko do autorki tematu, która pisze "a Polacy robią sobie frajdę"

Gość gość
16:25 ---- dokładnie ! a Polacy mają frajdę i nic nie rozumieją

Gość gość
To jest zalosne, p*****lnieci dzieci fejsbuka :o

no nie wiem czy tak dzieci, bo ostatnio widziałam jak mój były chłopak i jego kuzyn również wrzucali (były mieszka obecnie w Szkocji) mają po prawie 30 lat ;)

Gość gość
Mentalne dzieciory ktorym fejsbuk przepral mozgi

Gość gość
Tyle,ze tu nie chodzi o polewanie sie woda a woda z lodem,ktora ma na moment sparalizowac miesnie by osoba oblewana poczula sie wlasnie jak osoba chora na ASL. A potem nalezaloby wplacic darowizne na rzecz chorych.

Gość gość
Szkoda wody ,ludzie z Europy zyja w przepychu I nie maja pojecia ,ze komus tej wody moze brakowac.Zenada I obluda ,dobrze ktos tu powiedzial lepiej by zdjecia czekow pokazywali .

Tylko ze pokazując zdjęcia czeków zapewne oczekiwaliby wychwalania za swoją hojność i dobroć. A to też nie na tym polega. Powinno się pomagać z potrzeby serca a nie po to żeby zbierać pochwały. Ja pomagam ale nie napisze na jakie cele przekazuje pieniądze. Wystarczy mi to, że widzę uśmiech tych ludzi. Znam osobę chora na ALS w, praktycznie, końcowej fazie choroby. Osobę młoda, jeszcze stosunkowo niedawno pełna życia, planów. A nagle ta osoba jest zależna od innych, musi być karmiona, przewijania jak dziecko, coraz trudniej zrozumieć co mówi. I ma świadomość że, przy takim postępie choroby, wiele czasu nie pozostało. Wybaczcie naprodukowalam się ale przez wzgląd na ta osobę nie popieram takich " zabaw" jak Ice Bucket Challenge, bo to nie jest powód do żartów. Ice Bucket Challenge samo w sobie nie jest oczywiście złym pomysłem jeśli odnosi się głównej idei. A zrobiła się z tego zabawa i główny cel został zatracony

Gość gość
Ostatnio widzialam,jak ten,co nominowal,zazyczyl sobie postawienie obiadu,w razie,jak ktos sie wylamie :-o totalna zenada

Gość lojkalojka
Gdyby ludzie wstawiali potwierdzenia przelewu na fb, to nic by z tego nie było. Ludzie zarzucaliby że ktoś chce się pokazac. A tak, to zyskało rozgłos, filmik jest podawany dalej. I nawet jezeli ktos obleje się wodą, a pieniędzy nie wplaci, to filmik poda dalej i może ktoś inny zrobi przelew. Dobra akcja dopóki ktoś nie robi z tego "jezeli nie polejesz się wodą, to stawiasz mi kolację". A że w Afryce nie ma wody... Czy jeżeli nie poleję się tą wodą to dzieci w Afryce będą mieć jej więcej?

Gość gość
Ale takie sa zasady od poczatku z tym obiadem.zeby zmotywowac osobe wybrana by jednak sie oblala.