Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwszy dzień w przedszkolu z maluchami boje się

Polecane posty

Gość gość

Jutro pierwszy dzień w przedszkolu i strasznie sie go boje. Zaczynam prace i nie mam pomysłu co z dziecmi (3 latki)robić, jak uciszac. Będzie jeden ryk. ....i ja sama. Jestem świeżo po studiach. Jest tu jakaś przedszkolaka?

Gość gość
ja jutro mam pierwszy dzień z gimnazjalistami, tez mam stracha :)

Gość gość
To już maluchy wolę:p

Gość gość
Zainteresuj dzieci zabawami.... zrob maly plan... bez paniki.dasz rade! Badz nastawiona pozytywnie...dzieci Cie nie zjedza, no chyba ze beda bardzo glodne ;)

Gość gość
nie wiem, 3-latki chyba bardziej mnie przerażają :) nawet ich opieprzyc nie można

Gość gość
Załóżmy nawet ze tylko kilkoro będzie płakać. To zarazliwe i pójdzie fala:). Przeraża mnie sama myśl. Byle przeżyć dwa pierwsze tygodnie

Gość gość
przeżyjesz :) powodzenia

Gość gość
to co cię uczyli na studiach ?

Gość gość
Jakbyś poszla/poszedl to byś zobaczył/a. Wszystkiego oprócz tego co naprawdę jest potrzebne.sucha Teoria, filozofia, etyki, hist wychowania ... i inne tego typu baaardzo potrzebne p*****ly

Gość gość
ja mam stracha, bo mój syn jutro idzie pierwszy dzień do przedszkola. I mam nadzieję, że nie trafi na kogoś takiego, jak Ty. On na pewno będzie się bał, a jak wyczuje zdenerwowanie u opiekunów, to już koniec. Proponuję Ci zabrać rzeczy na przebranie. Maluchy czesto z nerwów wymiotują.

Gość gość
A widzisz masz rację. To nie będzie mój pierwszy raz. Pol roku już pracowałam. Ale nie z takimi maluszkami w pierwszych dniach. Postaram się je uspokajać i zabawić jakoś

Gość gość
A w jakim przedszkolu przepraszam wpuszczają kobietę bez doświadczenia sama do grupy ? Bo jak długo moja matka jest nauczycielka w przedszkolu tak taka sytuacja jeszcze nie miała miejsca. Młoda dziewczyna zawsze jest pod opieką doświadczonej już nauczycielki. Co więcej te kobitki przychodzą najpierw na staż.

Gość gość
W wielu przedszkolach do najmłodszej grupy dają dziewczyny zaraz po studiach, bez opieki. Oczywiście starsze koleżanki wesprą i pomogą, ale nie są obligatoryjnie przypisane. A staż nauczyciel zaczyna zaczynając pracę, jest nauczycielem stażystą.