Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak oduczyć czterolatkę smoczka

Polecane posty

Gość gość

jw jest do niego bardzo przywiazana i wpada w histerie jak tylko wspomne o wyrzuceniu smoków, na dodatek ma ich chyba z 20... ma już 4,5 roku, zeby na szczescie proste, ale wygląda z nim nieciekawie, duża ładna dziewczynka. Nosi go głównie do spania, ale w ciągu dnia też sie zdarza :(

Gość gość
macie jakieś pomysły? Proszę pomóżcie...

Gość gość
Najnormalniej wywalić i już, jest już duża i wg mnie to Twój błąd jako rodzica , że pozwoliłaś na taką sytuację. Musisz to teraz przerwać a reakcja dziecka na to będzie drastyczna bo dziewucha duża i będzie walczyć . Było wcześniej walczyć a nie teraz. Nie wyobrażam sobie w ogóle by dziecko w takim wieku smoczka ssało !!! No chyba że niepełnosprawne czy co . Moje obydwoje dzieci nie ssało smoczków, i nie mam problemu takiego ale gdy syn się urodził i córka zobaczyła smoczka ( kupiony na wszelkie ,,ale,,) latała z nim w buzi miała 4 lata i wyglądało to komicznie. Dziecko 4,5 letnie trzeba uświadamiać , ono ma już mózg, tłumaczyć że smoczki są dla małych dzieci, wywalić do kosza i już nawet jakby to miało skończyć się mega histerią z jej strony. Przejdzie jej.

Gość gość
co za tępy naród, dzieciak w przedszkolnym wieku a wciąż smoka ssie :O wywal to po prostu do śmieci, gówniarz poryczy dwa dni i mu przejdzie. no chyba, że jesteś tępą lafiryndą wychowującą dziecko w systemie bezstresowym, w takim razie nie ma wyjścia, jak tylko zamknąć drzwi na zamek, otworzyć piekarnik i włączyć gaz, bo to jedyny sposób walki z tego typu patologią

Gość gość
Dokładnie tak, 4 lata i smoczek ... porażka jakaś . W ogóle po jakiego czorta dajecie dzieciakom smoczki !!!! Ale to to pikuś, moja znajoma 5 latce zakłada pampersy na noc - zero komentarza.

Gość gość
ja zdaje sobie z tego sprawę, że przesadziłam pozwalając jej na to tak długo.... to b ył mój błąd, muszę teraz jakoś sobie z tym poradzić, bedzie ciężko ale musimy to jakoś przetrzymać :)

Gość gość
Zbierz wszystkie smoczki i albo przy niej wywal tłumacząc że jest za duża i koniec, albo po kryjomu wywal i powiedz że smoczki poszły do innych małych dzieci , bo ona duża , mądra i ich nie potrzebuje, NIe wiem, wymyśl coś, bo to już czas by to przerwać. A ssanie w takim wieku smoczka nie wpływa na zęby negatywnie ?? . Kurcze mamuśka weź się do roboty z tym bo to ty wychowujesz dziecko, nie ono ciebie.

Gość gość
buhahaaaa