Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wzstarczy mi alkoholu ????

Polecane posty

Gość gość

Na weselu będzie 115 gości, z tego 99 osób to osoby pełnoletnie. Na weselu będzie : - 120 butelek wódki 0,5 L - 4 kraty piwa (80 sztuk 0,5L) - 10 butelek wina wytrawnego (0,750) - 10 butelek wina słodkiego martini (1L) - 10 butelek wina półwytrawnego białego (0,750) Czy coś byście dodały ? Czy nie za mało wina ?

Gość gość
aha :) no i oczywiście szampan 16 butelek na pierwszy toast :) a wina dajemy tylko do obiadu

A więc tak: Statystycznie lliczy sie pół litra na głowę bez wyjątku czy pełnoletni czy nie, także na pewno powinnaś mieć te 115 ale ja bym wzięła ze 140 butelek: - lepiej mieć 10 wiećej niż jeździć po sklepach bo zabraknie - żeby Ci nie zabrakło na oczepinach jako nagroda nagroda w konkurenjach - teoretycznie - nei wiem jak w Twoich stronach - ale u mnie przyjęte jest że powinno się karton z wesela zostawić na chrzciny... Co do piwa to może Ci starczy , piwo rczej idzie jak swieże bułeczki ale na poprawinach...:) Cod o wina, Proponuję Ci kupić np Carlo Rossi półsłodkie - różowe - u mnie poszło wszytko zarównio na weselu jak i na chrzcinach, wytrawne i półwytrawne zostało:/ Więc kup lepiej wiecej pósłodkiego niż wytrawnego.

Pierwsze słysze żeby wino dawac do obiadu, na weselu wino zosti razem z wódką bądź na oddzielnym stole - ale jest "obecne" całe wesele a nie tylko w poże obiadku

Gość gość
Myślę, że wódki to nam raczej starczy, na różne nagrody przygotujemy jeszcze małe buteleczki z kolorowym alkoholem - takie drinki. Na bramę może dokupimy jeszcze z 10 butelek. Wino wytrawne chyba już zostawię w spokoju dokupię w takim razie 10 butelek wina półsłodkiego i będzie ciekawa różnorodność.

Nom, faktycznie jeszcze trzeba miec na brami, u nas poszło chyba z 5 butelek... Wino półśłodkie na bank Ci pójdzie! U mnie na weselu poszlo wszystko, a na chrzcinach które robiliśmy na 60 osób poszło 10 butelek... i za mało było ale już nie jeździłam po sklepach ... musili się dopić półwytrawnym;)

Gość gość
Zalezy w jakim towarzystwie robisz wesele. Koneserzy wina wybiora wytrawne.

Gość gość
anulla85 widać grzało że chcesz tylko chlać

Gość gośćAnnkaa
Moim zdaniem lepiej żeby był spory zapas alkoholu, jak zostanie to się nie zmarnuje, a przypał żeby brakowało.