Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćja

faza lutealna 6 dni???

Polecane posty

Gość gośćja

W zeszły wtorek miałam wizytę u ginekologa. Powiedział że jestem w trakcie owulacji. Dziś zaczęły mi się plamienia wiec jeśli to okres to wczoraj miałam ostatni dzień cyklu. Czy myślicie że możliwy jest okres tak szybko po owulacji? Dotąd miałam nieregularne cykle i nie prowadziłam monitoringu więc nie wiem jak to było. Czy to plamienie jest spowodowane czymś innym i powinnam się martwic?

Gość gość
cykl ma to do siebie, ze może się zmieniac, skoro masz cykle nieregularne, to bardzo możliwe

Gość gośćja
Ale właśnie z tego co czytałam to cykl jest nieregularny bo przesuwa się owulacja w stosunku do początku cyklu ale sama długoś fazy lutealnej pozostaje bez zmian.

Gość gość
wszystkie fazy cyklu mogą się przesuwać, jeżeli tak krótka faza lutealna będzie się powtarzała, powinnaś to skonsultować z lekarzem, bo będziesz miała problem z zajściem w ciążę

Gość gość
Ja już byłam w dwóch ciążach - donoszonej i poronionej z zajściem nie było problemu, nawet nie musiałam niczego liczyć. Płodność mnie nie martwi tylko to plamienie mnie zdziwiło ze tak szybko bo akurat wiem kiedy była owulacja. Gdybym nie wiedziała to przyjęłabym to ze spokojem - nadmiar wiedzy szkodzi chyba :)