Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kapsaicyna w papryczkach chilli ALE

Polecane posty

Gość gość

Jak ją przełknąć? Wiadomo że odchudza i zabija komórki nowotworowe ale zgaga to mnie chyba zabije za takie traktowanie-czy nie?

Gość gość
Próbował ktoś tego przepisu z 1,5kg papryczek chili i oleju nierafinowanego? Jak to smakuj***ardzo ostre to jest?

Gość gość
Ktoś w ogóle jada papryczki chilii:?

Gość gość
Lekarstwo na raka. Poza tym poczytajcie" ukryte terapie"

Gość gość
nigdy nie miałam zgagi

Gość gość
Ale jak je zjadasz? W całości? Raz dodałam szczyptę nie wiem jedną dwudziestą do sosu i ziałam ogniem? Jaką masz grupę krwi?

Gość gość
Nie ma recepty na ostre dania. Jeden lubi i nie zionie ogniem, inny nie i nawet kawałek jest dla niego za ostry. Ja zawsze lubiłam ostre jedzenie, znajomi, jak wychodziliśmy na miasto, zawsze się dziwili, że ja, taka drobna kobietka zawsze biorę ostry sos do czegoś, przy którym nawet niektórzy faceci wymiękali.

Gość gość
Mowisz o przyrzadzaniu oleju arymatyzowanego?:) ja robilam tAkie papryki w oleju, a olej zuzywalam np do salatek, nalesnikow (dodawany do ciasta) i kilka razy w tygodniu polykalam lyzeczke oleju. Latwo to zrobic - nie popijaj woda, bo w niej rozchodza sie czasteczki kapsaicyny i to tylko wzmacnia pieczenie, przygotuj butelke mleka, polknij olej i pij mleko az przestanie palic. Ja jem bardzo ostro a i tak bylo to dla mnie wyzwanie, jesli nie jestes przyzwyczajona do ostrego to przed takim wyczynem musisz sie powoli oswoic z ostroscia, inaczej mozna nawet zemdlec.

Gość gość
Kapsaicyna ma działanie anty rakowe. Ja swojemu psu podaję capsomasol - to właśnie lek na bazie kapsaicyny. Pies jest silniejszy i ma więcej energii, a guz jest mniejszy o kilka %. Warto zapoznać się z kapsaicyną , bo ostatnio dużo badań jest na temat jej właściwości.

Gość Gość737
Ja też miałam problem z ostrym smakiem, dlatego zaczęłam brać kapsułki z suszonym habanero i pierzgą pszczelą. Jest dużo różnych produktów, dlatego trochę zeszło mi z poszukiwaniem takiego, który miałby całkowicie naturalny skład, ostatecznie zdecydowałam się na habaicynę, nie ukrywam, że stosunek jakości do ceny był dla mnie istotny.

Gość gość
ja lubie tajskie papryczki, kupuje swieze i siekam i dodaje do zup, czasami do tostow, salatek itd, sosow.. fajnie pali w gebi i kupsko po tym jak ta lala ;-)