Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Współczuję Wam.

Polecane posty

Gość gość

Współczuję mamom nowych przedszkolaków, które ciężko znoszą pierwsze dni. Jestem nauczycielką przedszkolną, obecnie jestem na urlopie wychowawczym z 2 letnią córką. Rozważałam wzięcie jej do przedszkola i powrót do tej samej placówki, czy to do innej grupy czy też wzięcie jej do swojej. uznałam, że to jeszcze nie czas, może za rok. Wiem z doświadczenia jak to wygląda w przedszkolu od środka. Pierwsze dni są bardzo trudne dla dzieci, rodziców, ale też... nauczicielek. Pamiętam jak jeszcze niedawno przychodziłam do domu i padałam na łóżku po wzięciu 3 tabletek przeciwbólowych. Dwoiłam się, toriłam, a niektóre dzieci i tak płakały. Na głowie wręcz stawałąm, ale nie ciezko sie wyrobić na zakrętach gdy jest nas dwie na 20 osób, a np 6 z nich płacze... Ten chce na ręce, ten się przytulić, tamten porozmawiać, każdego by sie chciało pocieszyć. Siadł mi kręgosłup. Dzis byłam pomóc u nas w przedszkolu. Boże, wyszłam z obiegu, 2 lata nie pracowałam i dopiero dziś sobie przypomniałam jak to jest wpierwszych dniach września...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować