Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamajedynaka

mój jedynak chce rodzeństwa

Polecane posty

Gość mamajedynaka

mąż też nie widzi przeszkód natomiast ja już nie chcę mieć dzieci. Co zrobić jak wytłumaczyć dziecku to że nie będzie miał rodzeństwa.?

Gość gość
powiedz dziecku, że jesteś księżniczką, która nie chce poświęcać swojego życia rodzinie, i że popełniłaś błąd, że w ogóle założyłaś rodzinę, wyszłaś za mąż i urodziłaś syna. Powinnaś zostać singielką i używać swojego zycia w pełni tylko dla siebie.

Gość mamajedynaka
tak się składa że moja ciąża była problemówa maly ma parę wad wrodzonych a ja po ciazy zachorowałam na tarczyce i będę się leczyć do końca życia. nie chcę dziecka bo ani nie stać nas na drugie ani moje zdrowie nie pozwala na to.

Gość gość
ile lat ma syn? Może myśli, że to rodzeństwo będzie miało tyle lat co on? I że zaraz pobiegną razem piłkę pokopać? Zaprowadź go do koleżanki, która dopiero co urodziła. Jak zobaczy jak nadziera sie taki noworodek, to szybko mu przejdzie chęć na brata czy siostrę i powie, że woli pieska zamiast rodzenstwa :) Coś wiem o tym :)

Gość kochamżelki
nie czytaj wypowiedzi wyżej. masz prawo nie chcieć więcej dzieci. moi rodzice nie mieli tego problemu ja dzieci nie chciałam. mam teraz narzeczonego i może się zgodzę na jedno dziecko...ale jak się nie dopomni to sama się o nie starać nie będę. gdy ma się dwoje jedno zawsze jest nierówno traktowane, więc posiadanie dwójki jest bez sensu. albo jedynak, albo wcale, albo wielodzietność taka że dzieci będą liczyć na siebie nie na was...

Gość kochamżelki
znaczy ja rodzeństwa nie chciałam miało być