Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdyzycietracisens

mój chłopak jest bezpłodny

Polecane posty

Gość gdyzycietracisens

Cześć , niewiem jak to wszystko zacząć może poprostu, że los wbił mi nóż prosto w serce i zycie straciło dla mnie sens nie mogę sobie poradzić z tym wszystkim i chciałabym z wami porozmawiać... Więc..Jestem młoda dziewczyna mam chłopaka starszego o 5lat ,jesteśmy ze sobą 9miesięcy stosunkowo krótko jak na związek ale dla mnie ten czas jest najpiękniejszy w moim życiu bardzo kocham swojego chłopaka i nie potrafię bez niego żyć .. Niestety coś strasznego wywruciło mój świat do góry nogami. Kilka dni temu mój chłopak powiedział mi , że nie może ze mną byc , ponieważ nigdy nie będę z nim w pełni szczęśliwa i mnie zranił ponieważ przez ten cały czas mnie oklamywał powiedział mi , że jest bezpłodny ,że nie chce niszczyć mi życia i chce mnie zostawić. Miałam straszny metlik w głowie ale wiem że nie zostawię go z tego powodu nie pozwolę mu odejść , on jest załamany o mój stan emocjonalny lepiej nie pytac , niewiem argumentów użyć żeby dał nam szansę , namawiam go na wizytę u psychologa ,ponieważ nikomu o tym nie powiedział oprócz mi i swojej byłej dziewczynie, proszę pomóżcie mi czy ktoś z was może miał taki problem bądź kto ktokolwiek kto zechce ze mną porozmawiać

Gość gość
Ty piszezz jak gowniara wiec chlopak pewnie ma max 25 lat. Akad niby wie ze jest bezplodny? Albo prowo albo facet chce cie splawic.

Gość gdyzycietracisens
Ma zrobione badania ponieważ z była dziewczyna(byli już zareczeni) starał się o dziecko około 2lat , międzyinnymi to był powód ich rozstania, badania robił w gdańsku prywatnie Żadne prowo

Gość gość
pojedyńcze badanie o niczym nie świadczy, zresztą nawet jeżeli w nasieniu nie było plemników, to można zrobić biopsję jądra i uzyskac plemniki do in vitro taką drogą

Gość malinowa piwoni
po pierwsze jest metoda in vitro że nawet z jednego plemnika wyciągnietego od niego da się dziecko począć a poza tym wiele par decyduje się na nasienie dawcy i są bardzo zadowoleni z potomstwa bo takie nasienie jest przebadane, nie ma hiv i wad genetycznych wiec może to nie będzie jego biologiczne dziecko ale zdrowe bez wad genetycznych, zespołu downa np. więc też z tego wzgledu sie czasem ludzie decydyją na nasienie dawcy anonimowego Ci męzczyźni którzy oddaja nasienie naprawdę robią to aby pomóc takim parom jak wy

Gość gość
Kolejna, dla której brak możliwości zostania krową rozpłodową to tragedia :O

Gość gość
Jak facet kocha, to nie zostawi kobiety, choćby nie miał rąk i nóg. On cie po prostu nie chce, bezpłodność nie ma tutaj żadnego znaczenia.

Gość gość
po co się produkujecie, przecież to prowo styl pisania to wczesne gimnazjum a z tego co pisze wynika że facet był już w poważnym związku więc ma około 30stki.... co za stek bzdur

Gość gość
a ile chłopak ma lat i Ty ile masz?

Gość gość
bezpłodny tzn azzopspermię?może ma obniżone parametry nasienia?dawaj wynik to ci go rozkmninię

Gość malinowa piwoni
porozmawiaj z nim może się zgodzi abyście spróbwali przemyśleć tej metody in vitro może sie uda były takie przypadki ze juz mówili lekarze ze ludzie nie beda miec dzieci a potem zdrowe potomsto im sie urodziło medycyna pomaga teraz bardzo albo ta metoda z nasieniem dawcy wiele par sie decyduje i sa szczęsliwi to bedzie twoje dziecko w koncu a jak cie kocha to zgodzi sie nawet na tego dawce wiele męzczyzzn jakoś tam sie godzi na to i zyją szczęśliwie cieszą sie potomstwem

Gość gdyzycietracisens
Dziękuję za odpowiedzi. W tych badaniach jest napisane że ma za mała ilość plemników i że nie są *****iwe. Lekarz powiedział mu że ma chwilę obecna nie ma na to lekarstwa, są niby prowadzone jakieś badania w związku z tym zagranica. Wiem , że są różne metody ale chodzi o to , że my poprostu na chwilę obecna nie staralismy się o dziecko on mi to poprostu powiedział że nie może dłużej mnie oklamywac z tym że nigdy nie da mi dziecka . On jest załamany jak zrobił te badania to po 3msc zostawił ta dziewczynę dlatego że ona bardzo chciała tego dziecka , ja poprostu wiem że on ucieka od problemu rzeczewistosci, chce zakaczyc związek bo czuje się gorszy , wiem że to wszystko chaotycznie brzmi ale to nie jest żadna wymyślona historyjka

Gość gość
a jest gdzieś powiedziane że to on musi być ojcem ?!