Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiercenie sie dziecka na usg

Polecane posty

Gość gość

czy jak dziecko w 3 miesiacu na badaniu usg wierci sie, macha wszystkim i robi fikolki tak ze nie mozna zmierzyc to znaczy ze jest zdrowe i wszystko ok?

Wszystko ok :) trafiliście na jego wzmożoną aktywność. Takie Maleństwo ma już swoje fazy snu i rozrabiania :)

Gość gość
prawidłowo:) moja podskakiwała jak na trampolinie:)

Gość gość
moje tez tak robilo, ale w 4,5 miesiacu poronilam, poszlam na kolejne usg a tam-brak akcji serca, a tak sie cieszylam to bylo rok temu i dotad nie moge zajsc w ciaze

Gość gość
No moja coreczka też się tak zachowywała a lekarka się uparła, że musi zbadać i już! Spędziłam w gabinecie 40 minut. Bo a to spała, a to nosek zasłoniła a trzeba było zbadać kość nosową :)

Gość gość
Nie. To nic nie znaczy. Dzieci z ciężkimi wadami tez tak się zachowuja

Gość gość
pamiętam jak to było u mnie na badaniu USG, moja kruszynka tak się wierciła, tak się ruszała że nie można było odczytać jakiej jest płci. Badanie USG musiałam powtórzyć bo dzieciątko akurat urządziło sobie zabawę w brzuszku. Bardzo miło wspominam wizyty u pani doktor Anny Kluz-Kowal z gabinetu http://gabinetginekologicznybialystok.pl/ Aż się łezka kreci jak wspomnę o tym właśnie śmiesznym badaniu. Widocznie dziecko nie chciało od razu zdradzić swojej płci. Takie wiercenie oznacza tylko że dziecko jest zdrowe i świetnie się czuje w twoim brzuszku, więc głowa do góry :)

Gość gość
Bzdura. Siostry mała reż fikala kozioł ki na usg w 12 tyg a kolejne wykryto ciężka wadę - bezmozgowie i w 22 tyg poddała się terminacji