Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościanka

Dziecko samo zasypia a tak się martwiłam

Polecane posty

Gość gościanka

Córka ma skończone 7 miesięcy, ciągle jeszcze karmię piersią. Od urodzenia jest nauczona do zasypiania przy piersi. Wcześniej po prostu kładłam się z nią w łóżku i po jakimś czasie jak dobrze zasnęła przekładałam do łóżeczka,od ok miesiąca robię to samo z tą różnicą, że zamiast w łóżku to na siedząco. Ranyyy ile ja się nasłuchałam, że źle robię, że już nie oduczę, że to męczarnia... Sama się tym non stop zamartwiałam jak sobie poradzimy itd. A tu proszę, dziś już czwarty dzień jak moje dziecko samo zasypia w łóżeczku. I to nie dlatego, że ją zmuszałam, po prostu nie chce już u mnie na rękach być i gdy się naje to muszę ją odłożyć bo inaczej się złości. Dlatego myślę, ze warto dać dziecku czas aż samo będzie gotowe na takie zmiany a nie słuchać przemądrzałych bab i opinii mamusiek z forum.

Gość gość
weź przestań pierdoły opowiadać

Gość gość
haha dać dziecku czas.. weź głupia babo idź precz :O Jakby twoje dziecko nie było mądrzejsze od ciebie, to byś się męczyła z usypianiem i do 3 roku

Gość gość
też mi rewelacja. Moja córka zasypia sama od 2 miesiąca

Gość gościanka
I jak zwykle na kafe sam jad i bluzgi.... Dlaczego? Bo napisałam, że się cieszę, że dziecko chce samo zasypiać? A co wg was jedyna dobrą metodą jest zostawianie plączącego niemowlaka samego w pokoju i wychodzenie ze stoperem w ręce? Bo po tym co czytam na kafe to jest to jedyny zachwalany i prawidłowy sposób... I dlaczego gościu piszesz, że do 3 roku życia bym się męczyła? Jakie masz argumenty na tą swoją tezę?

Gość gość
Ja corke usypialam do czwartego miesiaca, potem uznala, ze jej sie to nie podoba :)

Gość gościanka
To niektóre z was mają dużo szczęścia, moja wcześniej była przeciwna wszelkim innym próbom dlatego tak się cieszę, że się w końcu sama zdecydowała na zmianę. Teraz czekam na ten magiczny moment kiedy zacznie przesypiać całe noce.

Gość gość
Dlatego myślę, ze warto dać dziecku czas aż samo będzie gotowe na takie zmiany a nie słuchać przemądrzałych bab i opinii mamusiek z forum. ssssssssss sama jesteś taką mamuśką i babą z forum więc spieprzaj wieśniaro

Gość wifigdańsk
autorko 100% popieram!! moja podobnie a karmie juz 1,5 roku,zasypia na noc przy piersi,ale czasem np jak zasnie to puszcza piers i przekladam ją do łózeczka, wiem,ze wtedy ona jeszczxe nie spi tak mocno i wie,ze ją przekladam ale nie ma zadnej histerii alni wogole sprzeciwu. poprostu jest tak nauczona i przezwyczajona i wie ze w łózeczku krzywda jej sę nie stanie,ze to nie jest kara. takze popieram cię w 100pr. na wszystko jest czas,wszystko ma swój czas i nie przejmuj się tu tymi zlosliwosciami tylko rób swoje tak jak ci serce dyktuje:)