Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapalenie piersi bol przy dotykaniu

Polecane posty

Gość gość

j.w.

Przejdzie tylko trzeba zadziałać. Przystawiaj dziecko jak najczęściej do chorej piersi, masuj delikatnie zgrubienie w piersi w kierunku brodawki, nakładaj ciepłe kompresy przed karmieniem a zimne po. U mnie rewelacyjnie sprawdzała się kapusta - trzymałam w pojemniku w lodówce umyte liście, które dziabałam widelcem, żeby puściły sok i wkładałam do stanika. Jeśli jest źle i pojawia się gorączka możesz wziąć paracetamol. Ale przede wszystkim nic się nie dzieje, powinno minąć samo, tylko nie rezygnuj z karmienia. Takie uroki początków karmienia, potem nawet jak się powtarza, to wiesz jak reagować i szybko mija. Powodzenia!

Gość gość
zimna kapusta super ale po karmieniu przed karmieniem musi być gorąca a najlepiej to sok z kapusty wyciśnij i nim smaruj pierś bo sok działa cuda a nie kapustą. Swoją drogą mnie nie pomogła ani razu, natomiast moje dziecko za każdym razem ratowało mi piersi. Pytanie, czy masz obrzęk zastój czy zapalenie?

Mi kapusta pomogła. A zapalenia nie nabawiłam się na początku karmienia, tylko pod koniec - jak dxiecko jadło tylko w nocy a w dzień już stałe pojarmy.

Gość gość
u mnie zapalenie piersi skończyło sie temp. 40 stopni i jazdą na sygnale do szpitala - nie lekcewaz tego, jesli dziecko nie daje rady wyciągnąć mleka (a piers powinna być dobrze ściągana), daj mężowi, żeby wyssał (mówię poważnie!), facet ma więcej siły, niż noworodek - ja tego nie zrobiłam, bo nie miał mi kto doradzić, zamiast męża może być ktokolwiek dorosły, mama, babcia, brat... nie lekceważ!!!