Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytam jako gość

wyczuwam główkę dziecka 39t

Polecane posty

Gość zapytam jako gość

Jak włożę palca do pochwy to myślę że czuje glowe dziecka,twardą kule pod miekka tkanką pochwy. Też tak macie ? Czy to znaczy że poród niebawem? Troche to dziwne uczucie,i non stop czuje ucisk w kroczu, a do wc biegam co 15 min. Czop nadal mi wyszedl, ale mam troche gęstej wydzieliny podobnej do śluzu płodnego praktycznie przy każdym podcieraniu, o lekko żółtym zabarwieniu.Może to właśnie ten czop? Czy on musi zawsze wypasc przed porodem?

Gość gość
Nie chce Cię straszyć, ale Ty zaczynasz rodzic.

Radze jechać na ktg. Moja córka była wystawiona główka w kanał rodny, ginekolog na wizycie wyczuwal główkę. Poród był ekspresowy. U ciebie tez tak może być więc dla pewności jedz do szpitala na ktg.

Gość gość
Czop mi nie odszedł jako taki, jak go opisują inni czyli gęsty ciągnący i podbarwiony krwią. Nic takiego nie zauwazylam, jedynie od wczoraj mam gęsta wydzieline, koloru jakby mleczna jakby żółta. No i że czuje ten ucisk to odważyłam sie włożyć palucha a tu bez problemu czuje twarda główkę tak nieco wyżej niż w polowie pochwy, ale nie czuje szyjki,choć nigdy w ciąży jej sama nie dotykalam to nie mam pojęcia jak ma toteraz wyglądać. nie czuje skurczy,jedynie klucia gdzies w środku,raz na pęcherz raz jakby gdzieś obok w pochwie. Lekarz mi ciągle powtarzal że do szpitala mam przyjechać dopiero jak będą skurcze co 5,7 min. a ja skurczy żadnych nie czuje, jedynie kłucie,i parcie w dole. Dziecko sie rusza,przeciaga,wypycha plecy lub pupe. Myslicie że to zaraz sie zacznie? Jak o tym myślę (o porodzie)teraz to nawet że strachu poczulam bol jak na okres.

Gość gość
Ja bym pojechala do szpitala. Nie czujesz szyjki a czujesz główkę- mam wrazenie jakbyś opisywala porod. Najwyzej odesla cie do domu i bedziesz spokojna bo skoro tu piszesz to znaczy że cie to martwi.

Gość gość
Ty przestań grzebać w pochwie i naciskać na główke tego biednego dziecka tylko zasuwaj do szpitala

Poród może się zacząć w każdej chwili. Dziecko nisko wstawione w kanał rodny. A czop nie musi wypaść w całości od razu. Za obserwowałas zmieniona wydzielinę, wyczuwal z główkę. Ja bym dla pewności pojechała do szpitala jutro. Aha u mnie przy drugim porodzie skurcze od razu były co 2 minuty, poród od pierwszego skurczu do urodzenia trwał 40 minut, córka była nisko wstawiona w kanał wiec rozwarcie poszło błyskawicznie i urodziłam praktycznie na izbie przyjec ( do szpitala jechałam 30 minut, dowiezli mnie na porodowke, jedno parcie i urodzilam).

Gość gość
Lepiej dmuchać na zimne i jechać niż jakbyś miała w 10 min urodzić i nie zdążyć nawet do szpitala dojechać. Takie przypadki też były. Zamiast pisać jak to sie boisz i jak to ci serce bije to pakuj manaty i jedź bo wkurzająca jesteś z tym rozpisywaniem co tam czujesz nie czujesz i siedzeniem na tyłku w domu. Dziecko może właśnie się rodzić. Ja nie miałam żadnego czopa ani wody mi nie odeszły wcale jak zaczęłam rodzić.

Nie doczytałam ze nie czujesz szyjki. Radze jechać szybko do szpitala. Czujesz klucie i parcie wiec zasuwaj do szpitala, bo nie chce Cię martwić, ale później możesz nie zdarzyć i urodzić w domu lub aucie. I pociesze Cię :) będziesz miała prawdopodobnie bardzo szybki poród wiec i ból nie będzie tak straszny

Gość gość
Ale ja nie naciskam na główkę, poza tym raz wlozylam palec,i zdebialam, potem drugi raz się upewnic i więcej nic nie robie. Klade się spać,i jutro rano pojade na ktg,i tak mialam w planach,a może coś się rozkręca skurcze do jutra. Piszac o tej główce tutaj mialam nadzieje że napiszecie że to normalne że jest tak nisko i się uspokoje,a jest wrecz przeciwnie...

Tak w 39 tygodniu tak może być ale to oznacza rychly poród. A w Twoim przypadku pewnie dodatkowo ekspresowy. Jedz rano do szpitala i życzępowodzenia, bo momożliwe ze Cię zatrzymają i urodzisz :)

Gość gość
Powodzenia. Napisz jutro co ci powiedzieli w szpitalu.

Gość gość
Autorko jak tam ?

Gość gość
Autorko, urodziłaś?:)

Gość gość
Tak.urodzilam

Gość gość
Gratki mamusio :)

Gość gość
Gratulacje. A pojechalas dopiero rano do szpitala czy nie dałaś rady ?

Gość gość
Piękna chwila, piękny dzień, 2 razy przeżyłam i tęsknię tych uczuć ,mamuśka wszystkiego naj .naj .... i oby zdrówko sprzyjało :* Aga

Gość gość
Hej, zaintrygował mnie ten wątek bo też jestem na końcówce ciąży,i sprawdzilam u siebie i też czuje tak jakby u góry pod miękką powłoką pochwy twarda część o kształcie główki, tzn to napewno jest to. I szyjki też nie mogę znalesc. Kurcze czyżby i na mnie już był czas. Czuje ciągłe parcie na mocz,i klucia takie w dole. Również nie mam skurczy. Autorko odezwij się jak się u Ciebie sprawy potoczyły w domu potem w szpitalu!

Gość gość
Ciekawe czy to na pewno autorka napisała, że urodziła..

Gość gość
Nie to byl podszyw

Gość gość
Przeczytałam ten post. Mam identycznie. Jestem w 39tygodniu ciąży, dzisiaj miałam wizytę i moja ginekolog powiedziała że dzidziuś jest bardzo nisko i nie może go nawet dokladnie zmierzyć, ze szyjka juz łagodnieje prawie jej nie ma a co dla mnie najdziwniejsze ze czuje pod palcami jego główkę!! :O czuje nacisk na pęcherz, mam ból brzucha jak przed okresem i twardnieje mi i oczywiście skurcze występują. Podobno nie wytrzymam do terminu, ze albo skurcze sie nasilą albo poprostu odejdą mi wody. Trochę sie denerwuję ale z drugiej strony cieszę się że jest szansa na szybki poród :)

Gość 38 tydz ciezarna

Wyczówałam też główkę nisko. Byłam na izbie przyjęć, rozwarcie 1.5 cm w 38 tygodniu można z tym chodzić do terminu(2 tyg) i dłużej. Jak nie ma bulów i skurczy to znaczy że to jeszcze nie poród. Choć to znak że blisko do rozwiązania.

Pozdrawiam Aska

Gość gość
28 minut temu, Gość 38 tydz ciezarna napisał:

Wyczówałam też główkę nisko. Byłam na izbie przyjęć, rozwarcie 1.5 cm w 38 tygodniu można z tym chodzić do terminu(2 tyg) i dłużej. Jak nie ma bulów i skurczy to znaczy że to jeszcze nie poród. Choć to znak że blisko do rozwiązania.

Pozdrawiam Aska

Ja dostaję "bulów i skurczy", jak widzę takie ...ki, które pisać nie potrafią. Biedne to twoje dziecko, z takimi genami będzie miało przerąbane.