Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkaczekanasynka

co myślicie o imieniu

Polecane posty

Gość matkaczekanasynka

HUGO? To chyba jedyne męskie imię, jakie nam się spodobało. Jesteśmy zdecydowani w sumie, ale chciałabym usłyszec Wasze opinie ;) Rodzina kręci nosem, a niektórzy mówią że zrobimy dziecku krzywdę, ale przecież to nie jest imię kompromitujące czy wymyślone z kosmosu (typu np Kermit czy Sputnik).

Gość gość
co robił kupe długo

mi się ogólnie podobają krótkie imiona. Hugo jest ok. Moja rodzina też kręciła nosem na imię mojego syna, ale jak już jest dziecko to wszyscy po chwili się przyzwyczajają, wiec tym się nie przejmuj.

Gość gość
mi to się kojarzy jedynie z psem mojej siostry, bo właśnie tak ma na imię

Gość gość
Krzywdę zrobisz dziecku jak się będziesz znęcać nad nim fizycznie bądź psychicznie, jak się nie będziesz nim opiekowała. Nie skrzywdzisz dziecka nadając mu imię, które jest umiejscowione w tabeli imion USC. Hugo jest normalnym, rzadkim imieniem. Bardzo oryginalnym, krótkim. Bardzo mi się podoba. U moich już nastoletnich dzieci dużo w szkole napotykaliśmy się na nietypowych imion. Nigdy nikt się z nikogo nie śmiał, ani nie było skarg na swoje nietypowe imię, że źle brzmią itp. Każdy po czasie przwyczajał się i zaczynało ono brzmieć jak zwykły Maciej.

Gość matkaczekanasynka
Hugo to Hugo ;) Hugon jest innym imieniem. Hugo się raczej nie zdrabnia, co nam się właśnie podoba zwłaszcza, że nasza córka też ma imię krótkie (4-ro literowe) i niezdrabnialne. I Hugo super do niej pasuje. Dzięki za.opinie, myślałam że będą gorsze.

Gość matkaczekanasynka
Podnoszę :)

Hugo to piękne imię nie przejmuj się otoczeniem :) jakiego imienia byś nie nadała to wszystkim nie dogodzisz i zawsze komuś się nie spodoba. Mnie się z takich krótkich podoba jeszcze Gustaw, Gutek :)

Gość gość
Mi też się Hugo z grą tylko kojarzy :) może zamiast Hugo to Hubert :) brzmi podobnie

Gość kucykpony
Imię Hugo bardzo mi się podoba. Chciałam tak nazwać synka, ale mężowi się nie podobało i zavetował.

Gość gość
Najważniejsze zeby wam sie podobało. Moj syn ma tez niespotykane imię. Na początku wszyscy krecili nosem ale ja postawiłam na swoim. Rodzina sie juz przyzwyczaila i nikt nie krytykuje. Ważne to byc pewnym decyzji.

Gość Kożelanka
Hugo średnio mi się podoba. A np. Bruno? Już jest chyba częściej spotykany, a też krótkie imię.

Gość matkaczekanasynka
Mojemu mężowi Bruno kojarzy się z brazylijskimi telenowelami [nie mam pojęcia dlaczego] więc odpadło. Podobał nam się jeszcze Mieszko, ale wybraliśmy ostatecznie tego Hugo :) Hubert jest za twarde do naszego nazwiska [mamy nazwisko dość trudne i zawierające r, więc gryzło by się z HUbertem] Gość z 12:12 a jak ma na imię Wasz synek, bo mnie zaitrygowałaś :)

Gość gość
Juliusz

Gość gość
a moze Igor?

to,ze imię jest rzadko nadawane nie oznacza od razu, ze coś z nim nie tak. Wręcz przeciwnie, nie jestem za tym by szukać popularniejszego zamiennika tylko dlatego, ze jest właśnie popularne. Bruno, Hubert? Osobiście mi się nie podobają, są twarde, jakieś takie nieprzyjazne. A Hugo wg mnie fajnie pasuje i do dziecka i do dorosłego faceta.

Gość gość
To ja 12.12. Moj syn ma na imię Juliusz.

Gość 23 po ppołudniu
bardziej mi się podobają imiona typu Mieszko czy Ziemowit. Nie podoba mi się imię Hugo

Gość matkaczekanasynka
JUliusz faktycznie niespotykane często :) Ładne, takie eleganckie :) Igor nam się nie podoba, za twarde. Nie może w imieniu być literki R bo z nazwiskiem to będzie dramat i każdy zęby łamać będzie :P Więc Igor, Eryk, Bruno itp odpadają. Pewnie zostanie ten Hugo. Się będzie musiała rodzina przyzwyczaić :D

Gość matkaczekanasynka
Może jeszcze jakieś opinie ? Proszę :) :)

Gość gość
Hugo ok. Hugon to inna wersja Huga. U mnie w rodzinie jest Iwo. Z takich krótkich bez "r", bardziej miękkich to jeszcze Olaf, Leon, Lech, Emil, Tymon, Oleg. I jak tak patrzę to chyba ten Hugo najfajniejszy.

Gość gość
jakos nie wyobrazam sobie wolac syna Hugo... Ale znam brzydsze imiona ;)