Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rumień u dziecka po ukąszeniu owada znacie taki przypadek ?

Polecane posty

Gość gość

Czy są tu mamy,których dzieci miały rumień i było leczone antybiotykiem po ukąszeniu jakiegoś owada ? Czy dzieci miały podejrzenie boreliozy ?

Gość gość
zawsze jak jest rumień trzeba sprawdzić czy to nie bolerioza, bo może uszkodzić mózg

Gość gość
Dzięki sprawdzimy to bo jedziemy do lekarza. Chciałam zapytać czy jest tu jakaś mama której dziecko miało taki rumień po ugryzieniu,czy było leczone i jak . Będę wdzięczna za odpowiedź.

Gość gość
Syn ma taki właśnie rumień średnica ok 4cm. Strasznie się boję. Czy może wystąpić rumień ale to nie borelioza ?

Gość gość
Syn znajomej miał boreliozę, nie taki diabeł strasznym dostawał przez 6 tygodni lekarstwa i koniec. Ojciec koleżanki też chorował, też po kilku tygodniach było ok. No i ja w dzieciństwie brałam antybiotyk, bo kilka dni po wyjęciu kleszcza (przez lekarza) pojawił się rumień.

Gość gość
a u sąsiadki syn przez bolerioze można powiedzieć, że trochę cofnął się w rozwoju. zrobił mu się zez. stał się agresywny. mówi nie wyraźnie

Gość gość
Jeszcze ktoś ?

Gość gość
Byliśmy u lekarza rumień jest spory ale lekarz nic nie kazał podawać (żadnego antybiotyku). W miejscu ugryzienia nie znalazłam kleszcza i nie wiadomo co dziecko ugryzło. Nawet zapobiegawczo nie dostał antybiotyku.

Gość gość
Wypowie się ktoś ?

Gość gość
Ja mialam rumien ale nie po kleszczu. Dostalam antybiotyk. Po ok. 9 miesiacach robilam 3 testy na borelioze wszystkie ujemne. Moja mama leczy berelioze od 7 lat. Nie jest to tak do konca jak pisza wyzej. To straszna choroba. Zrob dziecku igm i igg za pol toku i wb.

Gość mkcaffe
Może to nie koniecznie przez kleszcza,mój syn jest uczulony na komary np. wiem dziwne to trochę ale jak go komar ugryzie to właśnie robi mu sie taki rumień wielki rozlewający się czerwony placek i ciężko mu się to goi,parę dni przeważnie zanim to zniknie,a jak go kiedyś ugryzł za uchem to tak mu napuchło że nie obyło sie bez zastrzyku odczulającego

Gość gość
Ja mam teraz Taki rumien ok 10 cm . Dzisiaj dostalam Antybiotyk (20 Tablet x 1 dziennie) lekarz mi tlumaczyl ze to nie tylko od kleszczy Ale od Muszki tez przenosza.rumien pojawil sie w niedziel, we wtorek dostalam Fenistil i masc. Ale ze Rumien sie powiekszal to dzisiaj Antybiotyk..sprobuj najpierw moze masci..

Gość gość
Prawdopodobnie ugryzła go mucha końska. Wtedy jest rumień który utrzymuje sie dość długo. U mojego dziecka podawaliśmy tylko fenistil w kroplach i maść po ukaszeniu łagodząca swędzenie. Zobacz w google jak wyglada rumień po ugryzieniu muchy końskiej, ona jakoś się też nazywa inaczej grzel, czy bąk polny.ma.kilka nazw.

Gość gość
Gza a nie grzel, pomyliłam.

Ja jestem uczulona na jad meszek. Ostatnim razem po ukąszenia opuchlizna i rumień utrzymywały się 10 dni. Smarowalam Fenistilem i brałam przeciwuczuleniowy Contrahist