Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mialyscie juz jakieś rzeczy dla malenstwa w 7 mies ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Jak w pytaniu. Ja jestem w 29 tyg i jeszcze nic nie kupiłam

Gość gość
Ja powoli kupowalam od 4 miesiaca. Nie moglam sie powstrzymać zeby nie kupic jakiegos ubranka dla malucha.

Gość gość
kobieto ja jestem w 17 tyg j juz mam pol szafy! kiedy chcesz to kupic po porodzie? jezeli stac cie na taki wydatek od razu to czekaj do konca, tylko pomysl ze czasem mozna wyladowac w szpitalu szybciej a wtedy bedzie placz. nie wierz w te bujdy naszych babc! jak masz stracic dziecko to stracisz sie nie majac nic ! wierz mi nie mowie tego zlosliwie po prostu zostalo Ci malo czas..

Tak, miałam już ubranka, w ósmym miesiącu miałam już kompletną wyprawkę włącznie z wózkiem i łóżeczkiem.

Gość gość
No właśnie mam zamiar teraz zacząć wszystko kupione. Sporo rzeczy mam upatrzonych, wystarczy tylko pojechac po nie lub kliknąć myszką :-) a ostatnio koleżanki pytały mnie, czy mam już rzeczy dla dziecka i powiedziałam, ze nie, to one, ze bardzo dobrze itd. Chodziło im o te przesądy, wkurzyło mnie to bardzo. Nie cierpię takiego straszenia bezsensownego

Gość gość
nie sluchaj nikogo! ja pierwsza rzecz w sumie dostalam w 5 tyg i co mialam ja wyrzucic? a zaczelam kupowac po badaniach prenatalnych , mam termin na lutego a w grudniu chce zamowic wozek , z tego co mowily panie ekspedientki na wozek lub lozeczko czeka sie nawet do 2 miesiecy . nie stac by nas bylo na kupno wszystkiego na raz bo to spory wydatek . Kolezanek nie sluchaj bo zwariujesz , moja jedna znajoma straszyla mnie ze mam martwe dziecko bo objawy mi wszystkie zniknely! pomysl co czulam , teraz nikomu nic nie mowie i Tobie tez radze ;)

Gość gość
Bez sensu wierzyc w przesady. Co ma byc to będzie. Ja wcześnie zaczelam kupowac pojedyncze ubranka bo w okolicach 10 tygodnia i wszystko skonczylo sie szczesliwie. Kolezanka nic nie kupila a straciła ciążę w 13 tygodniu.

od 22tc kupowałam ubranka, w listopadzie (termin miałam na 28.02) wybrałam wózek, miałam tylko zadzwonić miesiąc przed do hurtowni na szczęście zmówiłam wcześniej (w grudniu) ja urodziłam w 35tc i na pewno następnym razem zwlekać nie będę. Łóżeczko stało od połowy stycznia. Na ostatni miesiąc zostawiłam sobie kosmetyki, i jakieś drobne rzeczy. I super bo inaczej sama bym nic nie wybrała.

Gość gość
Ja mialam w 7 moesiacu juz wszystko.teraz jestem w 34 tygodnij ciazy i od 4 tygodni musze lezec bo skraca mi sie szyjka,i ciesze sie ze kupilam wszystko wczesniej

Gość gość
Ja tak w 20tc powolutku zaczynałam, kolo 8mca miałam juz wszystko, w końcu wyprawka to jakies 4-5tys wiec lepiej sobie to rozłożyć w czasie

Gość gość
Ja jestem w 5 miesiacu. Mam juz wozek i sporo ubranek. Nie wierze w przesady....i caly czas kupujemy. Maz juz sie pali zeby po lozeczko jechac ale to chce kupic w 7,8 miesiacu....

i jeszcze dodam, że u mnie NIC nie wskazywało na wcześniaka w 34 tc dostałam wysokiego ciśnienia po tygodniu mimo leków było coraz gorzej i musiałam mieć cesarkę bo już nasze życie było zagrożone, 2 dni w szpitalu przed cesarką. Potem 10 w szpitalu. Gdybym np zamówiła wózek tak jak mówili-czyli końcem stycznia, żeby bylo na koniec lutego to co bym zrobiła? Nie miałabym wózka... Albo musielibyśmy coś albo bardzo drogiego kupić, albo coś co mi się nie podoba, jaki w tym sens? Lepiej wcześniej a co ma być to będzie.

Gość gość
po prostu nie dajmy sie zwariowac bo wierzac w przesady idzie wyladowac w psychiatryku!

Gość gość
Gdy bylam w 7 miesiacu ciazy,to juz wszytko dla malucha mialam wozek rowniez.

Gość gość
kolezanka tez miala i urodzila martwe dziecko, potem oddawala po rodzinie. teraz wszystkojest w zasięgu jednego sklepu po co kupować wczesniej?

Gość gość
Ja pierwsze rzeczy kupiłam po 30tc. Tydzień przed terminem miałam wózek a dzień przed rozłożyliśmy łóżeczko. Parę godzin później zaczęłam rodzic.

Gość gość
Tak a potem nie bedziesz miala w co dziecka ubrac na wyjscie ze spitala

jak po co? ja poszłam do szpitala we wtorek 22 stycznia, 24 urodziłam, mąż by musiał wszystko kupić skąd miałby wiedzieć co konkretnie? on nie widział różnicy między body a pajacem...

Gość gość
Nie no kupowanie na ostatnia chwile byle czego to głupota... Nie mowie, ze w 12tc ale tak kolo 24 juz owszem. Po pierwsze nie wiadomo czy koncowka ciąży będzie lekka i da się biegac po sklepach czy wybierać na necie, nie wiadomo czy nie urodzi sie wczesniak itp..m a dziecko moze umrzeć tez tydzień po porodzie - czy to powód żeby nic mu nie kupować?

Gość gość
po co kupować wczesniej? Czyli uważasz, ze trzeba kupować po porodzie? z noworodkiem przy piersi?

Gość gość
na dodatek golym noworodkiem przy piersi, bez sensu.. jak ma sie cos stac to stanie sie nawet po i co mam obwiniac sie za to ze cos kupilam w 12 tyg? olaboga co za staroswieckie myslenie. tak macie racje kupowaniu ciuchow jest odpowiedzialne za nieutrzymanie ciazy badz porod martwego dziecka . brawo;)

Gość gość
Ja jestem tez obecnie w 29 tc i jeszcze prawie nic nie mam. Zaczniemy kupować wszystko powoli od przyszłego tygodnia, lub od jeszcze następnego. Wiele rzeczy zamówię przez internet. Nie ma reguły, czy tak robić, czy tak. Każdy niech sobie robi we własnym rytmie.

Gość gość
Zaczęłam kupować od 19 tygodnia jak się dowiedziałam że to będzie dziewczynka i tak co miesiąc coś. W 36 tygodniu miałam już wszystko. W jednym miesiącu kupiłam łóżeczko, pościel itp, w drugim wanienka i wszystkie akcesoria do pilęgnacji, laktator buteli, w następnym wózek i cały czas jakieś fajne ciuszki. Lepiej po trochu niż naraz tyle kasy wydać.

Gość gość
w 7 mc zaczelam powoli kupować. nie ze hurtem ale zdarzalo mi się wyjść ze sklepu z ciuszkiem dla bobaska :)

Gość gość
Ja sądzę, że około 6 miesiąca można powoli zacząć kupować. Ja pierwszą rzecz, jaką kupiłam, była maskotka - nie mogłam się oprzeć. Śliczna, nieduża, czerwono-żółta małpka z uśmiechniętą buzią. Mój syn ma 8 lat i nadal ją ma, niezniszczona, dobra jakość. ubrania zaczęłam kupować jak doweidziałam się ze na 90% chłopak. wózek kupiliśmy dosć szybko bo w 5 misiącu bo była promocja 30% taniej.

Gość gość
tak, miałam już :) Teraz jestem w 34 tygodniu i już wszystko od dawna gotowe i cieszę się, bo problemy z chodzeniem mam, ubranka kupiłam w atrakcyjnych cenach na wyprzedażach. Dziecko będę wychowywać sama więc byłam zmuszona, by wszystko załatwić wcześniej, bo im później tym ciężej :)

Gość limfa12
Ja urodziłam w 31 Tc i dziekowalam bogu ze wczesniej wszystko kupiłam. Poza tym wszystkie rzeczy trzeba wyprać, a wózek i łóżeczko dobrze wywietrzyć, bo niestety zapach nowości jest bardzo draznicy.

Gość gość
Ile wydalyscie na wozek? Jakiej marki? Ja kupilam bugaboo buffalo, bedzie za tydzien, jestem w 33 tc :) . Ciuszki mam juz, najwaznieszy kombinezon na zime, bodys, spiworek do lozka, maxi cosi. Teraz zamowilam sterylizator avent, podgrzewacz Avent, mala suszarka na butelki Avent. Butelki kupie w tym mcu

Gość gość
w 7 miesiacu mialam juz wszystko, lacznie z umeblowanym pokoikiem i poprasowanymi ciuszkami ulozonymi w szafie dla syna a rzeczy zaczelam kupowac jakos na poczatku 4 miesiaca