Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zęby czy rotawirus?

Polecane posty

Gość gość

Od 3 dni synek gorączkuje nie ma apetytu. W dzień ma max 37,3 za to w nocy 38,5. Płacze, w nocy kreci się pije dużo. Byłam u lekarza i osłuchowo wszystko ok, niby lekko czerwone gardło. Nie ma kataru ani nic innego. Do tego nie je prawie nic, no dzisiaj zjadł śniadanie duże i serek pije b dużo nie jest źle. Wczoraj tylko kaszę i mleko na cały dzień ale pił tak samo. Robi po 5 kup dziennie, wszystkie biegunkowe i kwaśny zapach. Zobaczyłam dzisiaj w buzi ze idą mu 3 zęby trzonowe. Nie chce otwierac buzi sam, trzyma jedzenie b długo. Jakby go gardło bolało to by płakał myśle że to od zębów. Jak u was drogie mamy było podobnie? Można wyjść na spacer jak nie ma gorączki w dzień pogodny bawi się itp/? Ja już sama nie wiem

Gość gość
ja bym wychodzila. Syn przy kazdych zebach mial czestsze, 'luzne' kupy, przy czworkach albo trojkach miesiac takie kupy byly, tyle ze nigdy nie goraczkowal. Dawaj probiotyki, orsalit czy cos nawadniajacego tez nie zaszkodzi, nie dawaj owocow, podawaj ryz, marchew itp, a jak nie bedzie przechodzic to idzcie na kontrole

Gość gość
biegunka przy rotawirusie to ok.10 i więcej zupełnie wodnistych kup dziennie i/lub wymioty.Przechodziłam to 2 razy u córek.Profilaktycznie podawaj probiotyk i zaopatrz się w orsalit ale jeśli widzisz zęby to pewnie one są przyczyną.

Gość gość
pewnie od zebow, moj wczoraj wyladowal u lekarza, podobne objawy co twoj i okazalo sie ze ma zapalenie gardla, i lekarz powiedzial zeby na dwor to jak najbardziej mam z nim wychodzic,chociaz jest na antybiotyku

Gość gość
byliśmy na dworze godzinę, nie chce nic jeść ani pic nie mam siły;/

Gość gość
to pewnie przez ząbki, próbuj mu podawać coś zimnego, jeśli długo nie będzie miał apetytu to koniecznie do lekarza trzeba iść, na biegunkę możesz dać probiotyki. Smarujesz czymś dziąsła?

Gość jędrzejja
Ja smarowałam małemu ząbki żelem p. bólowym i dawałam zimne gryzaczki. Na biegunke podaj tylko probiotyk (dobry jest Acidolac)

Gość gość
A ile to dziecko ma? Od gardła nie chce jeść, atakuje go wirus i stąd ma luźne kupki.

Gość gość
Acha, twój lekarz to cep za przeproszeniem. NA antybiotyku siedzi się w domu, bo organizm jest osłabiony i może się coś nowego przyplątać. Daj lacidofil na biegunkę, na gardło tantum verde dla dzieci do psikania jak jest dla jego wieku

Gość danielina
Podawaj probiotyk przez dłuższy czas ja daję Acidolac, dobrze, że dziecko dużo pije, bo przy biegunce nawadnianie jest bardzo ważne.