Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wasze dzieci sa witane w przedszkolu?

Polecane posty

Gość gość

1. Czy pani zwraca na dziecko uwage? Czy odbiera dziecko od rodzica i prowadzi do innych dzieci albo zabawek? 2 jak Panie przyjmuja dzieci placzace 3 czy panie bawia sie z dziecmi, przynajmniej na poczatku? 4 jak panie reaguja na pytania dzieci, jesli nie doslysza albo nie zrozumieja co dziecko mowi, czy przykucna przy dziecku i poprosza o powtorzenie czy lekcewaza? Chodzi mi o dzieci rozpoczynajace przedszkole

Gość gość
pani odbiera ode mnie syna lub syn sam idzie do niej lub do zabawek. Nie wiem jak to sie ma do placzacych dzieci, syn poki co nie placze. Co do pytan to nie mam pojecia, nie jestem z nimi wiec nie wiem

Gość inkaaa24
Jestem wychowawcą przedszkolnym, u nas jest tak że oczywiście witam dziecko, odbieram je od rodzica i witam imiennie oraz nawiązuję krótki dialog, tzn np Dzień dobry Kasiu, jak się dziś czujesz? Jeśli dziecko płacze staram się je czymś zająć, bawię się z nim lub prowadzę do innych dzieci, zależy co go bardziej uspokaja. Są też takie dzieci które potrzebują same posiedzieć i poobserwować, wtedy się uspokajają. Jeśli dzieci nie płaczą to nie bawię się z nimi, dzieci powinny nauczyć się budować relacje wewnątrz grupy, nie potrzebują animatora przy zabawach dowolnych, poza tym w tym czasie witam kolejne dzieci które przychodzą i oczywiście nadzoruję zabawę całej grupy. Jeśli nie zrozumiem co dziecko mówi to rzecz jasna proszę o powtórzenie :

Gość gość
Chlebem i sola... :-o

Gość gość
Jak moje wchodzi i jest jego pani wychowaczyni bo nie zawsze jest wychowawczyni grupy ,czasami z rana są panie z innej grupy to nie znają imion wszytskich dzieci . Więc pani mówi odpowiada Dzień dobry do młodego Czesć i on idzie bawić się i tyle wiem . ale widziałam dzieci płaczące to panie przytulały ,tłumaczyły

Gość gość
Jsk moja corka szla do przedszkola i plakala to to Pani musiala podejsc i ja z rak wyrywac.