Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzem pomocy

Polecane posty

Gość gość

zrobilam dzisiaj dzem malinowy mieszany z borowka amerykanska . Gotowalam do momentu az owowce sie rozgotowaly dodoalam konfiturex i cukier i mam problem bo zalalam do slowikow i zauwazylam ze w ogole nie gestnieje (zrobil sie taki bardzo gesty sok) i nie wiem co mam robic bo dzem juz zakrecony w sloikach i wszytsko. Myslalam ze moze zgestnieje w sloiku i teraz nie wiem czy zgestnieje czy nie? Jesli wiecie to doradźcie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no a gotowałaś jeszcze z tym cukrem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie zgęstnieje, polecam mieszanie z białym serem/twarogiem w wiaderku i smarowanie mixem kanapek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak gotowalam z cukrem i nie wiem dlaczego tak sie stalo:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
za dużo owoców na ilość konfiturexu czy jak to tam zwał proporcje masz zawsze podane na opakowaniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość m
jeżeli zastosowałaś proporcje takie jak na opakowaniu to powinno wyjść. Ja nigdy nie robiłam dzemu z borówek, natomiast te z malin, truskawek czy też z brzoskwiń wychodziły bez problemu. Chociaż raz chyba faktycznie wiśnie tak nie do końca miały dobrą konsystencje. Powodu takiego stanu nie potrafie stwierdzić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To zalezy czy dzemix czy konfiturex. Dzemix wychodzi jak galaretka. Ten drugi ma zelowata konsystencje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×